Κρήτη: Στο «κόκκινο» οι υπηρεσίες δόμησης του νησιού εξαιτίας της υποστελέχωσης - Παραιτήθηκε μηχανικός στο Ρέθυμνο (vid)

Κρήτη
Κρήτη: Στο «κόκκινο» οι υπηρεσίες δόμησης του νησιού εξαιτίας της υποστελέχωσης - Παραιτήθηκε μηχανικός στο Ρέθυμνο (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έμφραγμα» στις Πολεοδομίες και της Κρήτης προκαλεί η έλλειψη πολιτικών μηχανικών, καθώς τα κενά που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 13 χρόνια, δεν έχουν καλυφθεί επειδή δεν γίνονται προσλήψεις, με συνέπεια ο «Γολγοθάς» για τους πολίτες να είναι πρωτοφανής και οι επενδύσεις να καθυστερούν. 

 

  • «Έμφραγμα» στις Πολεοδομίες
  • Από έλλειμα μηχανικών υποφέρει το δημόσιο
  • Παραιτήθηκε μηχανικός της Πολεοδομίας Ρεθύμνου
  • Στο «κόκκινο» οι υπηρεσίες δόμησης του νησιού
  • Σε 20ήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους οι μηχανικοί
  • Διεκδικούν προσλήψεις και αύξηση των αποδοχών τους

Μετά τις μαζικές παραιτήσεις νοσοκομειακών γιατρών στο Ρέθυμνο, μία ακόμα παραίτηση καταγράφεται τελευταία σε άλλο τομέα του Δημοσίου για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Πρόκειται για την παραίτηση μίας μηχανικού στην Πολεοδομία, που ούτως ή άλλως έχει «χτυπήσει» κόκκινο» εξαιτίας της υποστελέχωσης. Οι ελλείψεις μηχανικών συνδυαστικά με τις δύσκολες συνθήκες εργασίας, τους χαμηλούς μισθούς και τα οικονομικά κίνητρα που δεν δίδονται, οδηγούν σε ένα εκρηκτικό μίγμα που μόνο «έμφραγμα» προκαλεί στην υπηρεσία. 

Από τις 23 Ιανουαρίου έως και τις 13 Φεβρουαρίου οι μηχανικοί του δημοσίου στις πολεοδομίες απέχουν από τα καθήκοντά τους, διεκδικώντας έστω και κατ’ ελάχιστες προσλήψεις προσωπικού, που δεν έχουν γίνει εδώ και 13 χρόνια.

«Θύματα» της κατάστασης είναι και πάλι οι πολίτες που καθυστερούν για μήνες να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους, ακόμα και για κάτι απλό. Ενδεικτικά στην Πολεοδομία του δήμου Ρεθύμνου -που εξυπηρετεί τις ανάγκες τριών ακόμα δήμων του νομού- οι οικοδομικές άδειες που εκκρεμούν είναι περίπου 600 και οι μηχανικοί που έχουν απομείνει είναι μόλις 3. 

Στο Ρέθυμνο πάντως η Πολεοδομία προκαλεί «πονοκέφαλο» στους αρμοδίους και μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά, καθώς όπως παρουσιάζει η ΚΡΗΤΗ TV, το κτίριο της οδού Δημητρακάκη, που στεγάζει την υπηρεσία αντιμετωπίζει εδώ και καιρό στατικά προβλήματα, σε σημείο τέτοιο που οι σοβάδες έχουν αρχίσει να υποχωρούν και να αποκαλύπτονται τα σκουριασμένα σίδερα.

Το εν λόγω κτίριο είναι ιδιοκτησίας του πανεπιστημίου Κρήτης και η Πολεοδομία φιλοξενείται προσωρινά τα τελευταία πολλά χρόνια, με το πανεπιστήμιο όμως να σχεδιάζει άμεσα την εκ βάθρων ανακατασκευή του και την αλλαγή χρήσης του, κάτι το οποίο σημαίνει ότι πολύ σύντομα η Πολεοδομία θα πρέπει να αναζητήσει αλλού στέγη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News