Θεοχάρης Δετοράκης: Το «Συμπόσιο Πολιτισμού» αποχαιρετά τον πολυσήμαντο πνευματικό δημιουργό και δάσκαλο

Κρήτη
Θεοχάρης Δετοράκης: Το «Συμπόσιο Πολιτισμού» αποχαιρετά τον πολυσήμαντο πνευματικό δημιουργό και δάσκαλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την τελευταία του πνοή άφησε ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Θεοχάρης Δετοράκης σε ηλικία 87 ετών

Τον πολυσήμαντο πνευματικό δάσκαλο και δημιουργό, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, αποχαιρετά ο πολιτιστικός φορέας «Συμπόσιο Πολιτισμού».

Ειδικότερα και σύμφωνα με ανακοίνωσή του: «Ο πολιτισμικός φορέας «Συμπόσιο Πολιτισμού»  αποχαιρετά τον πολυσήμαντο πνευματικό δημιουργό και δάσκαλο Θεοχάρη Δετοράκη. Προώθησε τις Κρητολογικές Σπουδές, ως ερευνητής και συγγραφέας αλλά και από την θέση του πανεπιστημιακού Καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας  του  Πανεπιστημίου Κρήτης».

Παράλληλα αναφέρει: «Το έργο του στην Κρητική ιστορία, την βυζαντινή φιλολογία, την υμνογραφία, την αγιολογία, την λαογραφία κ.λ.π. συνέβαλλε στην συλλογική αυτογνωσία του τόπου. Η επιστημονική και οργανωτική δραστηριότητά του ως Πρόεδρος της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών αλλά και η δημιουργική συμβολή του στα Κρητολογικά Συνέδρια καταδεικνύουν την πολυδιάστατη προσφορά του.  Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του». 

Υπενθυμίζεται ότι η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στον Ιερό Μητροπολιτκό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο, ενώ η σορός του θα βρίσκεται στο ναό από τις 11 το πρωί. Η ταφή θα γίνει στο νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News