Ηράκλειο: Πήρε πάνω του τα 13 κιλα χασίς ο 23χρονος από την Αλβανία - Γιατί δεν έπεισε τις Αρχές (vid)

Κρήτη
Ηράκλειο: Πήρε πάνω του τα 13 κιλα χασίς ο 23χρονος από την Αλβανία - Γιατί δεν έπεισε τις Αρχές (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προφυλακιστέοι και οι τρεις για τα 13 κιλά χασίς μέσα σε Ι.Χ που μετέφερε η οδική βοήθεια Σύμφωνα με τις Αρχές, οι εμπλεκόμενοι έστησαν ένα ευφάνταστο κόλπο, προκειμένου να μεταφέρουν το χασίς από το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο. Προκειμένου να αποφύγουν τα μπλόκα και τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ., κατά μήκος του Βόρειου Οδικού Άξονα, φόρτωσαν τα ναρκωτικά στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου που ανήκει στον 31χρονο.

Προφυλακιστέοι και οι τρεις με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης μεταφοράς 13 κιλών χασίς χρησιμοποιώντας οδική βοήθεια για να περάσουν το μπλόκο της Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους τρεις φαίνεται να προσπάθησε να τα πάρει όλα επάνω του όμως δεν έπεισε τους δικαστικούς λειτουργούς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, ο 23χρονος νεαρός από την Αλβανία φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για τα 13 κιλά χασίς, χωρίς, ωστόσο, να πείθει τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι στο πλαίσιο εξυπηρέτησης ζήτησε από τον 31χρονο το αυτοκίνητό του προκειμένου να μεταβεί στο Ρέθυμνο από το Ηράκλειο. Ο 23χρονος ισχυρίστηκε, πάντως, ότι ο 31χρονος δεν γνώριζε το παραμικρό για το χασίς.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι ισχυρισμοί του 31χρονου που φέρεται να υποστήριξε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για την κάνναβη. Εξάλλου, και ο 44χρονος κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία ιδέα για τα ναρκωτικά. Είπε συγκεκριμένα ότι απλά μετέφερε τον 31χρονο με το αυτοκίνητό του στην περιοχή όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον 23χρονο για να παραλάβει το αμάξι του που κατέφτασε μέσω… οδικής βοήθειας από το Ρέθυμνο.

Παρά τους ισχυρισμούς των τριών κατηγορουμένων, κρίθηκαν και οι τρεις προσωρινά κρατούμενοι.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι εμπλεκόμενοι έστησαν ένα ευφάνταστο κόλπο, προκειμένου να μεταφέρουν το χασίς από το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο. Προκειμένου να αποφύγουν τα μπλόκα και τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ., κατά μήκος του Βόρειου Οδικού Άξονα, φόρτωσαν τα ναρκωτικά στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου που ανήκει στον 31χρονο.

Κατόπιν, οι εμπλεκόμενοι προφασίστηκαν βλάβη του εν λόγω οχήματος και κάλεσαν οδική βοήθεια, προκειμένου να μεταφέρει το αυτοκίνητο - αλλά και το χασίς - στο Ηράκλειο, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό το “δόκανο” της Αστυνομίας.

Όπως έχει δημοσιέυσει το neakriti.gr, το επίμαχο αυτοκίνητο ανέλαβε να συνοδεύσει ο 23χρονος, ο οποίος επιβιβάστηκε στο όχημα της οδικής βοήθειας, το οποίο ξεκίνησε την πορεία του με προορισμό το Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μερικά χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο, σε παράλληλο της εθνικής οδού δρόμο, στο ύψος του Γαζίου, ανέμενε ο 31χρονος ντόπιος. Εξάλλου, μαζί του βρισκόταν ένας 44χρονος - επίσης ντόπιος - φίλος του, ο οποίος ήταν το άτομο που μετέφερε τον 31χρονο στο σημείο του “ραντεβού” με το δικό του αυτοκίνητο.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί που είχαν θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση τους εμπλεκόμενους, αντιλήφθηκαν - από τη νευρικότητά τους - ότι επίκειται κάποια ύποπτη συναλλαγή. Τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου ακροβολίστηκαν, λοιπόν, στην περιοχή και ανέμεναν την άφιξη της οδικής βοήθειας. Την ώρα που το όχημα της οδικής βοήθειας έφτασε στο σημείο, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις άνδρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News