Κρήτη

Προφυλακιστέοι και οι τρεις για τα 13 κιλά χασίς μέσα σε Ι.Χ που μετέφερε η οδική βοήθεια

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι εμπλεκόμενοι έστησαν ένα ευφάνταστο κόλπο, προκειμένου να μεταφέρουν το χασίς από το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο. Προκειμένου να αποφύγουν τα μπλόκα και τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ., κατά μήκος του Βόρειου Οδικού Άξονα, φόρτωσαν τα ναρκωτικά στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου που ανήκει στον 31χρονο.

Προφυλακιστέοι και οι τρεις με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης μεταφοράς 13 κιλών χασίς χρησιμοποιώντας οδική βοήθεια για να περάσουν το μπλόκο της Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους τρεις φαίνεται να προσπάθησε να τα πάρει όλα επάνω του όμως δεν έπεισε τους δικαστικούς λειτουργούς.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι εμπλεκόμενοι έστησαν ένα ευφάνταστο κόλπο, προκειμένου να μεταφέρουν το χασίς από το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο. Προκειμένου να αποφύγουν τα μπλόκα και τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ., κατά μήκος του Βόρειου Οδικού Άξονα, φόρτωσαν τα ναρκωτικά στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου που ανήκει στον 31χρονο. Κατόπιν, οι εμπλεκόμενοι προφασίστηκαν βλάβη του εν λόγω οχήματος και κάλεσαν οδική βοήθεια, προκειμένου να μεταφέρει το αυτοκίνητο - αλλά και το χασίς - στο Ηράκλειο, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό το “δόκανο” της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίμαχο αυτοκίνητο ανέλαβε να συνοδεύσει ο 23χρονος, ο οποίος επιβιβάστηκε στο όχημα της οδικής βοήθειας, το οποίο ξεκίνησε την πορεία του με προορισμό το Ηράκλειο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μερικά χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο, σε παράλληλο της εθνικής οδού δρόμο, στο ύψος του Γαζίου, ανέμενε ο 31χρονος ντόπιος. Εξάλλου, μαζί του βρισκόταν ένας 44χρονος - επίσης ντόπιος - φίλος του, ο οποίος ήταν το άτομο που μετέφερε τον 31χρονο στο σημείο του “ραντεβού” με το δικό του αυτοκίνητο.
Ωστόσο, οι αστυνομικοί που είχαν θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση τους εμπλεκόμενους, αντιλήφθηκαν - από τη νευρικότητά τους - ότι επίκειται κάποια ύποπτη συναλλαγή. Τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου ακροβολίστηκαν, λοιπόν, στην περιοχή και ανέμεναν την άφιξη της οδικής βοήθειας. Την ώρα που το όχημα της οδικής βοήθειας έφτασε στο σημείο, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις άνδρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια