Ηράκλειο: Στη φάκα ο ιερόσυλος που έκλεψε τα Άγια Δισκοπότηρα - Πήγε να τα "σκοτώσει" σε ενεχυροδανειστήριο!

Κρήτη
Ηράκλειο: Στη φάκα ο ιερόσυλος που έκλεψε τα Άγια Δισκοπότηρα - Πήγε να τα "σκοτώσει" σε ενεχυροδανειστήριο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε χρόνο ρεκόρ η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε τον άνδρα που μπήκε νύχτα στην εκκλησία του Αγίου Φανουρίου και έκλεψε δύο Άγια Δισκοπότηρα και άλλα ιερά σκεύη - Κατηγορείται για κακούργημα και απολογείται τη Δευτέρα

Στο «δόκανο» της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ο δράστης της θρασύτατης κλοπής που σημειώθηκε πριν λίγα 24ωρα στο ναό του Αγίου Φανουρίου στη Νέα Αλικαρνασσό, από όπου έκαναν «φτερά» δύο ιερά δισκοπότηρα, ένα δισκάριο κι έναν σταυρό ευλογίας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του neakriti.gr, η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε ένα άτομο ημεδαπής εθνικότητας που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση με τα κλεμμένα ιερά σκεύη.

Σύμφωνα, μάλιστα, με κάποιες πληροφορίες, ο φερόμενος… ιερόσυλος έγινε «τσακωτός» επειδή έκανε το λάθος να απευθυνθεί σε ενεχυροδανειστήριο, όπου φέρεται να μετέβη με τα πολύτιμα ασημένια σκεύη, η χρηματική αξία των οποίων εκτιμάται τουλάχιστον στα 7000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για «κλοπή πράγματος αφιερωμένου σε θρησκευτική λατρεία από τόπο προορισμένο γι' αυτή».

Μετά την εν λόγω εξέλιξη, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια Ηρακλείου, από όπου έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News