Χειμερινές εκπτώσεις: Ζέσταναν” την αγορά του Ηρακλείου - Ικανοποίηση στους εμπόρους για την κίνηση στα καταστήματα

Κρήτη
Χειμερινές εκπτώσεις: Ζέσταναν” την αγορά του Ηρακλείου - Ικανοποίηση στους εμπόρους για την κίνηση στα καταστήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι άξιο αναφοράς πως το θετικό κλίμα στην αγορά δημιουργεί αισιοδοξία τόσο για τους εμπόρους, όσο και για τους πολίτες ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή των πολιτών στην καταναλωτική κίνηση

Αρκετά καλά κινείται η αγορά του νομού Ηρακλείου, με τους εμπόρους και εκπροσώπους να υποστηρίζουν πως, παρά το μικρό χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει μετά το πέρας των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, υπάρχει σχετική κινητικότητα ένεκα της εκπτωτικής περιόδου.

Η αισιοδοξία είναι διάχυτη, με πολλούς εξ αυτούς να επισημαίνουν το θετικό κλίμα, κάνοντας σαφές ωστόσο πως όσο προχωράμε προς τον Φεβρουάριο, η αγοραστική κίνηση θα ατονήσει. Είναι άξιο αναφοράς, μεταξύ άλλων, πως η τόνωση της αγοραστικής δυναμικής και η καλή αγοραστική κίνηση την περίοδο των εορτών αποτελούν οικονομικό αντιστάθμισμα των δύο προηγούμενων ετών, οπότε πολλοί ιδιοκτήτες μαγαζιών ατένιζαν με απαισιοδοξία την επόμενη μέρα.

Ειδικότερα, η τωρινή περίοδος που διανύουμε είναι εκπτωτική και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Παρά το γεγονός, όπως αποτύπωσε το neakriti.gr, πως ο κόσμος βγήκε και ξόδεψε την περίοδο των εορτών, φαίνεται πως επικρατεί αντίστοιχο κλίμα και σήμερα. Αυτό υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο ιδιοκτήτης εμπορικού μαγαζιού Μανόλης Κουναλάκης, ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr τονίζοντας: «Η αγορά κινείται αρκετά καλά. Ειδικά η πρώτη εβδομάδα εκπτώσεων πήγε αρκετά καλά. Είχαμε καταλάβει πως, ύστερα από τόσα χρόνια πανδημίας, ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει έξω. Θεωρώ ωστόσο πως, όσο πάμε προς τον Φεβρουάριο, σε συνάρτηση με την αλλαγή του καιρού, τόσο θα υπάρχει λιγότερος κόσμος στην αγορά. Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ πως πάμε καλά».

Είναι άξιο αναφοράς πως το θετικό κλίμα στην αγορά δημιουργεί αισιοδοξία τόσο για τους εμπόρους, όσο και για τους πολίτες. Ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών στην καταναλωτική κίνηση.

Παρέμβαση για το ζήτημα των εκπτώσεων και το πώς κινείται η αγορά έκανε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Μανόλης Κουμαντάκης. Ο κ. Κουμαντάκης ανέφερε πως ο κόσμος κατεβαίνει στην αγορά με σκοπό να κάνει έρευνα, ώστε να καλύψει τις καταναλωτικές του ανάγκες που δεν ικανοποιήθηκαν την περίοδο των εορτών.

«Ζήσαμε μια αρκετά καλή αγορά που είχαμε να τη δούμε χρόνια την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το κλίμα ήταν αισιόδοξο, παρά την αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά. Ο κόσμος βγήκε έξω. Από εκεί και πέρα, θεωρώ πως υπάρχει σχετική κινητικότητα στην ηρακλειώτικη αγορά. Ο κόσμος βγαίνει έξω για να καλύψει τις ανάγκες που δεν κάλυψε την περίοδο των εορτών. Θεωρώ όμως πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει περισσότερη κίνηση. Η εκπτωτική περίοδος είναι μια περίοδος θετική τόσο για τα εμπορικά μαγαζιά, όσο και για τους ίδιους τους πολίτες, με σκοπό να προμηθευτούν στις χαμηλότερες δυνατές τιμές προϊόντα που τα έχουν ανάγκη», υποστήριξε ο κ. Κουμαντάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News