Νέα δράση «Αγαπάμε, δεν πετάμε Κids»: Δώρισε ή αντάλλαξε όσα δε χρειάζεσαι πλέον

Κρήτη
Νέα δράση «Αγαπάμε, δεν πετάμε Κids»: Δώρισε ή αντάλλαξε όσα δε χρειάζεσαι πλέον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ανδριανή Αγγελιδάκη, υπεύθυνη επικοινωνίας της δράσης “Αγαπάμε, δεν πετάμε Kids”, μας καλεί να δωρίσουμε όσα πλέον δεν χρειαζόμαστε εμείς και τα παιδιά μας - «Το μοίρασμα δίνει νόημα σε κάθε ενέργειά μας», αναφέρει συστήνοντάς μας τη νέα δράση

Μεγάλωσαν τα παιδιά σου και έχεις ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια που δεν χρειάζονται;  “Αγαπάμε, δεν πετάμε Κids”! Η νέα δράση που σε καλεί να δωρίσεις και να ανταλλάξεις όσα δεν χρειάζονται πλέον τα παιδιά σου, με όσα τους είναι απαραίτητα.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της δράσης Ανδριανή Αγγελιδάκη μάς συστήνει την ιδέα “Αγαπάμε, δεν πετάμε Κidsκαι μας εξηγεί πώς μπορούμε όλοι να συμμετέχουμε.

Ερώτηση: Πώς γεννήθηκε η ιδέα της δράσης “Αγαπάμε, δεν πετάμε-Kids”;

«Η δράση “Αγαπάμε, δεν πετάμε, Kids” κάνει πράξη τη βιωσιμότητα και την αλληλεγγύη.

Στη μεγάλη οικογένεια του “My Happy Club”, που είναι ένα πολύ χρήσιμο application για όλους μας, καθώς μπορείς να βρεις προσφορές σε αγαθά και υπηρεσίες που κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη, αντιληφθήκαμε από νωρίς ότι το μοίρασμα δίνει νόημα σε κάθε ενέργειά μας. Έτσι δημιουργήσαμε ένα χώρο όπου οι γονείς θα μπορούν να φέρουν παιδικά ρουχαλάκια, παπούτσια και παιχνίδια που τα παιδιά τους δεν χρειάζονται πια και να τα ανταλλάσσουν με άλλα που τους είναι χρήσιμα.

Απαραίτητη προϋπόθεση οι δωρεές που φτάνουν σε εμάς (ρούχα-παπούτσια-παιχνίδια) να είναι καθαρά και σε άριστη κατάσταση ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλα παιδιά και να αποκτήσουν ένα δεύτερο κύκλο ζωής!».

Ερώτηση: Ποια είναι η διαδικασία; Μπορούμε να κάνουμε και δωρεά και ανταλλαγή;

«Για κάθε τεμάχιο  που δωρίζετε αντιστοιχεί άλλο ένα που μπορείτε να πάρετε εντελώς δωρεάν. Για παράδειγμα αν μας φέρετε 10 ρούχα, μπορείτε να πάρετε 10 άλλα τεμάχια, είτε ρούχα, είτε παπούτσια ή παιχνίδια.

Μόλις παραδώσετε τη δωρεά σας,  γίνεται ο απαραίτητος ποιοτικός έλεγχο και σας ενημερώνουμε πόσα τεμάχια μπορούμε να κρατήσουμε.

Αµέσως περνάμε στον λογαριασμό σας στο app My happy Club τους πόντους σας. Κάθε τεμάχιο και πόντος. Μπορείτε να εξαργυρώσετε απευθείας τους πόντους, επιλέγοντας τα τεμάχια που επιθυμείτε  ή να το κάνετε κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον. Μπορείτε ακόμη να μεταβιβάσετε τους πόντους σε άλλο μέλος του “My happy club” που τους χρειάζεται». 

Ερώτηση: Τι μπορούμε να δωρίσουμε;

«Μπορείτε να δωρίσετε ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για ηλικίες 0 – 14 ετών».

Ερώτηση: Αν δεν έχουμε κάτι να δωρίσουμε ή να ανταλλάξουμε μπορούμε να αγοράσουμε;

«Αν δεν έχετε ρούχα, παπούτσια ή παιχνίδια να δωρίσετε αλλά επιθυμείτε να πάρετε κάποια από τις δωρεές που έχουν γίνει, τότε μπορείτε να το κάνετε καταβάλλοντας ένα πολύ μικρό χρηματικό ποσό (0,90 ευρώ/τεμάχιο), ως ελάχιστη συμμετοχή για την υποστήριξη της λειτουργίας του χώρου μας».

Υπάρχουν οδηγίες που θα ήταν χρήσιμες για όλους εμάς που θέλουμε να συμμετέχουμε στη δράση;  

«Είναι καλό όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν να γνωρίζουν ότι:  

  • Παραλαμβάνουμε τις δωρεές απευθείας στον χώρο μας από τους δωρητές αυτοπροσώπως. ΔΕΝ παραλαμβάνουμε δέματα, καθώς γίνεται επιτόπου ο ποιοτικός έλεγχος και επιστρέφονται στον δωρητή όσα αντικείμενα δεν είναι κατάλληλα. 
  • Για να κάνεις δωρεά, ανταλλαγή, “αγορά” πρέπει να είσαι μέλος στο Happy Club.
  • Η είσοδος στον χώρο γίνεται με σκανάρισμα του app, κι αν ο δωρητής δεν είναι μέλος, κάνει download και εγγραφή εκείνη τη στιγμή.  
  • Δεκτά γίνονται ρούχα – παπούτσια – παιχνίδια για ηλικίες 0 -14 ετών.  
  • Τα προϊόντα πρέπει να είναι καθαρά και σε άριστη κατάσταση.  
  • To μέλος φέρνει τα προϊόντα σε δική του τσάντα-συσκευασία την οποία χρησιμοποιεί και για όσα προϊόντα πάρει». 

Ερώτηση: Πού βρίσκεται ο χώρος του “Αγαπάμε, δεν πετάμε-Κids”;  

«Ο χώρος βρίσκεται στη Λεωφόρο Καζαντζίδη & Καπαζουρνά. Το  τηλέφωνο επικοινωνίας είναι  6936/958.152 και το email:[email protected]

Ο χώρος είναι ανοιχτός  Δευτέρα έως Σάββατο 10:00-18:00».

Ερώτηση: Στην ερώτηση γιατί να συμμετάσχει κάποιος από εμάς στη δράση “Αγαπάμε δεν πετάμε” ποια είναι η απάντησή σας;

«Γιατί κάνουμε πράξη τη βιωσιμότητα, ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ χρήσιμα αντικείμενα που έχουν ακόμη χρόνο ζωής και σεβόμαστε τους πόρους του πλανήτη!

Γιατί γλιτώνεις από μεγάλα κόστη για την αγορά προϊόντων για το παιδί σου που τα χρησιμοποιεί για πολύ λίγο.

Γιατί δημιουργούμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και όμορφης συνύπαρξης!

Οι έννοιες που θεμελιώνουν το εγχείρημα αυτό είναι Οικονομία, Βιωσιμότητα, Αλληλεγγύη.

Και σε αυτό το πλαίσιο καλούμε όλους να γίνουν κομμάτι αυτής της όμορφης αλυσίδας είτε συμμετέχοντας  στη δωρεά και την  ανταλλαγή είτε συμμετέχοντας ως εθελοντές στον χώρο μας.  

Αν κάποιος επιθυμεί να γίνει εθελοντής και να βοηθήσει στη λειτουργία του χώρου μας, μπορεί να συμπληρώσει τη φόρμα εθελοντή που θα βρεις στον χώρο μας, όπως επίσης και στο APP “MY HAPPY CLUB”. Όπου το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να δηλώσει τα στοιχεία του καθώς και ποιες μέρες και ώρες μπορεί να διαθέσει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News