Απλήρωτοι λογαριασμοί: Κόβουν το ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά της Κρήτης (vid)

Κρήτη
Απλήρωτοι λογαριασμοί: Κόβουν το ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά της Κρήτης (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες νοικοκυριά στην Κρήτη, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος ενώ άλλα νοικοκυριά κόβουν το ρεύμα
  • Αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος και βρίσκονται σε απόγνωση
  • Εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης για ρεκόρ στην Κρήτη το 2022
  • 22 χιλιάδες νοικοκυριά την προηγούμενη χρονιά βίωσαν την διακοπή της ηλεκτροδότησης
  • «Τσουνάμι» εντολών διακοπής ρεύματος στο νησί του 2022, με χιλιάδες Κρητικούς που ζουν στο σκοτάδι να βρίσκονται σε απόγνωση.

    Ειδικότερα, χιλιάδες νοικοκυριά στο νησί μας, αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος ενώ άλλα νοικοκυριά κόβουν το ρεύμα σε εξοχικά αλλά και σε σπίτια που διαθέτουν σε χωριά, σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν υπέρογκα έξοδα.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΝΚ», υπολογίζεται πως στην Κρήτη η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε 22.000 νοικοκυριά, ενώ σε επίπεδο χώρας οι εντολές για διακοπές ρεύματος άγγιξαν τις 430.000. Όπως εκτιμάται, απ’ αυτές εκτελέστηκε ένα 45% ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις οι οφειλέτες προχώρησαν σε ρυθμίσεις.

    Όπως εκτιμάται, σε επίπεδο νομού Ηρακλείου εκτελούνται καθημερινά 50 με 60 εντολές για τη διακοπή ρεύματος στους καταναλωτές, με τις περισσότερες περιπτώσεις να αφορούν χρέη.

    Την ίδια ώρα, ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για την αποφυγή εξαπάτησης από απατεώνες που παριστάνουν τους δικούς τους υπαλλήλους για να αποσπάσουν στοιχεία των προσωπικών τους λογαριασμών με αφορμή τις κρατικές επιδοτήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News