Άρειος Πάγος: Αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ στο δήμο Ηρακλείου για τις φυλακές Νέας Αλικαρνασσού

Κρήτη
Άρειος Πάγος: Αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ στο δήμο Ηρακλείου για τις φυλακές Νέας Αλικαρνασσού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, τελεσιδίκησε οριστικά η διεκδίκηση αποζημίωσης από τον δήμο Ηρακλείου για την χρήση του ακινήτου των φυλακών της Νέας Αλικαρνασσού και επιδικάστηκε ένα σημαντικό ποσό ύψους 1 εκ ευρώ

Με μια σημαντική είδηση, ξέχωρα από τις αποφάσεις για τα κυκλοφοριακά στο κέντρο της πόλης που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον, ξεκίνησε πριν από λίγο το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, τελεσιδίκησε οριστικά η διεκδίκηση αποζημίωσης από τον δήμο Ηρακλείου για την χρήση του ακινήτου των φυλακών της Νέας Αλικαρνασσού και επιδικάστηκε ένα σημαντικό ποσό ύψους 1 εκ ευρώ.

«Εξεδόθη απόφαση του Αρείου Πάγου για την αποζημίωση χρήσεως για το ακίνητο των   φυλακών. Η μια δίκη τελείωσε αμετάκλητα, στον Άρειο Πάγο που επιδίκασε ποσό περίπου 1 εκ ευρώ υπέρ του δήμου.

Μια σημαντική εξέλιξη που αποτελεί πρόκριμα και για τις επόμενες αγωγές. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε, και σε απόφαση εκτέλεσης κατά του ελληνικού δημοσίου», ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρινός, και συνέχισε:

«Αφορμής δοθείσης, επειδή  μιλάμε για τον χώρο εκεί στις φυλακές, έχουμε σφοδρές αντιδράσεις για την μόνιμη στέγαση της λαϊκής αγοράς μπροστά από το σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο ανάδοχος εργολάβος έχει ήδη εγκατασταθεί, εκτελεί μάλιστα πρόδρομες εργασίες. Αλλά κάποιοι έχουν ξεσηκωθεί, και δεν μιλάμε για κατοίκους. 

Έχει  γίνει μια σειρά επιστολών από αστυνομικούς διευθυντές των Αθηνών που υποστηρίζουν ότι τα μέτρα ασφαλείας για τη μόνιμη χωροθέτηση της λαϊκής στο δημοτικό ακίνητο μπροστά από τις φυλακές δεν είναι τα δέοντα αλλά δεν εξηγούν  κάτι παραπάνω.

Η γνώμη των μηχανικών μας είναι ότι είναι μια χαρά τα προβλεπόμενα μέτρα.

Είναι ένα ακίνητο που το καταδυναστεύει το δημόσιο, με αποτέλεσμα να διεκδικούμε  δικαστικά αποζημιώσεις.

Και να σκεφτείτε μόνο το εξής.

Το ακίνητο είναι συνολικού εμβαδού 18 στέμματα Για τη λαϊκή χρησιμοποιούμε μόνο τα 6 στρ.,  τα υπόλοιπα τα αφήνουμε για μέτρα ασφαλείας.

Λοιπόν θα πάμε σε σύγκρουση, δεν θα το αφήσουμε έτσι με όσους θέλουν να εμποδίσουν τη μετακίνηση της λαϊκής εκεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News