Σε νέες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ - 8ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη

Κρήτη
Σε νέες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ - 8ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με 8ωρη στάση εργασίας διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ για τα προβλήματα στη δημόσια υγεία - Στο πλευρό τους και οι εργαζόμενοι του Αγίου Νικολάου

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, με το σωματείο εργαζομένων να κηρύττει 8ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, αντιδρώντας  ‘’στις κυβερνητικές φιέστες που επιχειρούν να εξωραϊσουν την πολιτική στις Κυβέρνησης στην υγεία, που εξοντώνει στις υγειονομικούς και ξεζουμίζει στις ασθενείς’’, στις αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. Στην ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:

«Η κυβέρνηση με το νόμο που ψήφισε τον περασμένο Δεκέμβρη, πρόσθεσε ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ διάλυσης δημόσιας και δωρεάν Υγείας. Την περίοδο που οι μαχόμενοι υγειονομικοί διαμαρτύρονται για στις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, στις μετακινήσεις, την υποστελέχωση, στις χιλιάδες μέρες ρεπό και άδειας που οφείλονται, την αναστολή λειτουργίας μοναδικών κλινικών, που επιδιώκει να μετατρέψει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και στις ασθενείς σε πελάτες. Την ίδια περίοδο που  εντείνει τον αυταρχισμό μέσω στις ανανέωσης  των διοικήσεων, στις του ΠΑΓΝΗ. Αποτελεί πρόκληση και κοροϊδία, αυτήν την περίοδο, η  παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας στην πόλη στις για την παρουσία δράσεων για τον καρκίνο.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ αποφασίζει την επέκταση στις προγραμματισμένης στάσης εργασίας  των 11 – 3 την Πέμπτη 26 Γενάρη, σε ολόκληρη την πρωινή βάρδια, δηλαδή από στις 7πμ έως 3μμ. Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 9:30πμ ώστε να γίνει ξεκάθαρο ότι η πολιτική στις κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας δεν είναι ανεκτή. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:30 στη ΔΥΠΕ.

Μαζικά και ενωτικά οι μαχόμενοι υγειονομικοί  να παρουσιάσουμε στις δικές στις αγωνιστικές παρεμβάσεις για να μπορεί να υπάρχει ένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ  ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

  • Πλήρη ανάπτυξη του συστήματος Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ
  • Καμία κατάργηση – συγχώνευση νοσοκομείου – κλινικής – τμήματος
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων
  • Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Αυξήσεις μισθών – Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού».

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης

«Την ώρα που οι μαχόμενοι υγειονομικοί σε όλη την Κρήτη διαμαρτυρόμαστε για τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, την υποαμοιβή, την υποστελέχωση, τις χιλιάδες μέρες ρεπό και άδειας που οφείλονται και τον αυταρχισμό των διοικήσεων, αποτελεί πρόκληση και κοροϊδία η παρουσία στο νησί κυβερνητικού κλιμακίου, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας που αντί να ασχοληθούν με τα προβλήματα των νοσοκομείων και των εργαζομένων σε αυτά, συμμετέχουν σε παρουσίαση δράσεων πρόληψης για τον καρκίνο, με καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα.

Αντιδρώντας στα παραπάνω, θα συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο την Πέμπτη 26/1/23 στις 9:30 πμ, ενώ στη συνέχεια μαζί με τα σωματεία εργαζομένων στα άλλα νοσοκομεία του νησιού θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:30 στη ΔΥΠΕ Κρήτης.

- Αυξήσεις μισθών - Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

- Μονιμοποίηση των συμβασιούχων με μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου

- Προστασία και ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ

- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών

- Ασφαλιστική Ένταξη στα ΒΑΕ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News