Καιρός: Βροχές και ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας σήμερα - «Επιμένουν» οι νοτιάδες στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Βροχές και ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας σήμερα - «Επιμένουν» οι νοτιάδες στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι καιρικές συνθήκες στην Κρήτη δεν θα παρουσιάσουν ιδιαίτερη μεταβολή σήμερα Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου

Την ώρα που ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, σήμερα Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, καθώς και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, στην Κρήτη ο καιρός, σύμφωνα με τις προγνώσεις αναμένεται αίθριος.

Ειδικότερα, αύριο Δευτέρα, στην Κρήτη προβλέπονται λίγες μόνο νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 έως 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση από το meteo.gr:

Στο Ηράκλειο

Ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Άνω Βιάννο

Αραιές νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Το βράδυ και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Στα Χανιά

Ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το πρωί και το βράδυ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα Σφακιά

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένοι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο

Πυκνές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες στο Ρέθυμνο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα Ανώγεια

Ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αραιές νεφώσεις θα εκδηλωθούν τις πρωινές και βραδινές ώρες τις ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο

Ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ιεράπετρα

Αραιές νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

//--> //-->

Ο καιρός στην επικράτεια

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά έως τις βραδινές ώρες, στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία από τις πρωινές ώρες και πιθανώς στη Θράκη από τις απογευματινές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βορειοδυτικά θα φτάσει τους 7 με 10 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 17 και στη νότια νησιωτική χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες

Πρόγνωση για την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου

Στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Ο καιρός στα βορειοδυτικά γρήγορα θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι βόρειοι με την ίδια ένταση, στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στη βορειοανατολική χώρα ανατολικοί βορειοανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες

Πρόγνωση για την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου

Στη νοτιοανατολική χώρα λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι στη νοτιοανατολική χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Προοπτική για την Πέμπτη, 26 και την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια και ανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News