Ηράκλειο: Ο Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος ευλόγησε την πίτα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου (βίντεο, εικόνες)

Κρήτη
Ηράκλειο: Ο Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος ευλόγησε την πίτα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου (βίντεο, εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, έκοψε την βασιλόπιτα, ενώ δυναμικό «παρών» έδωσε το διδακτικό προσωπικό του κοινωνικού φροντιστηρίου

To Σάββατο πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου. Το διδακτικό προσωπικό του κοινωνικού φροντιστηρίου έδωσε δυναμικό «παρών», ενώ εκείνος ο οποίος έκοψε τη βασιλόπιτα ήταν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος με λόγια αγάπης και καρδιάς μίλησε για το έργο των εθελοντών καθηγητών που εντελώς δωρεάν παρέχουν τις εκπαιδευτικές τους υπηρεσίες. Μάλιστα και ο ίδιος προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει σε επίπεδο διδασκαλίας εφόσον του ζητηθεί. 

Ο λόγος του ήταν εξαιρετικός. Υποστήριξε δημόσια πως είναι υποστηρικτής της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και θα είναι στο πλευρό τόσο των μαθητών όσο και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Ηρακλείου μεταξύ άλλων φιλοξενεί  αλλοδαπούς μαθητές αλλά και ενήλικες που επιθυμούν να μάθουν την ελληνική γλώσσα στις υποδομές του. Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, ο Αρχιεπίσκοπος θυμήθηκε τα φοιτητικά του χρόνια. Όπως είπε, έμενε στις εστίες και προσπαθούσε να μάθει τα νέα ελληνικά στους φοιτητές εκείνους που ήρθαν από Βαλκανικές χώρες με σκοπό να διδαχθούν την ορθόδοξη χριστιανική θεολογία. Άπαντες τον χειροκρότησαν, ενώ αμέσως μετά έκοψε τη βασιλόπιτα.

Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος υποστήριξε πως ο σωστός τεμαχισμός της βασιλόπιτας σχετίζεται με τα πέντε πρώτα κομμάτια τα οποία πρέπει να μοιράζονται: στο Χριστό, στην Παναγία, στον Άγιο Βασίλειο, στο Φτωχό και στον Ξένο. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News