Χανιά: «Πράσινο φως» για την παραχώρηση του κτηρίου του πρώην ΙΚΑ στον δήμο (βίντεο)

Κρήτη
Χανιά: «Πράσινο φως» για την παραχώρηση του κτηρίου του πρώην ΙΚΑ στον δήμο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «πράσινο φως» για την παραχώρηση του κτηρίου του πρώην ΙΚΑ στο δήμο Χανίων, άναψε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ στην τελευταία συνεδρίαση του ανοίγοντας το δρόμο για την κατεδάφιση και την ανέγερση νέου που θα στεγάσει δημοτικές υπηρεσίες

 

  • Παραχωρήθηκε στον δήμο το κτήριο του πρώην ΙΚΑ
  • Την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο η έγκριση της σύμβασης
  • Κατεδάφιση και ανέγερση νέου αποφάσισε ο δήμος

Οριστικοποιήθηκε η πρόθεση του ΕΦΚΑ να αποδεχτεί το χρόνιο αίτημα για την παραχώρηση του κτηρίου των υγειονομικών υπηρεσιών του πρώην ΙΚΑ στο δήμο Χανίων. Την απόφαση έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στην τελευταία συνεδρίαση του και αναμένεται η έγκριση της σύμβασης μακροχρόνιας παραχώρησης από το δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη 25 Ιανουαρίου. 

Στα σχέδια του δήμου, είναι το κτήριο που βρίσκεται σε οικόπεδο 1.062 τετραγωνικών μέτρων, να κατεδαφιστεί και να ανεγερθεί ένα σύγχρονο, το οποίο θα στεγάσει δημοτικές υπηρεσίες. 

«Θα εξαντλεί τους όρους δόμησης στη συγκεκριμένη περιοχή, θα έχει ανοιχτό χώρο πρασίνου και κυρίως θα έχει πάρκινγκ που θα εξυπηρετεί όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά και τους συναλλασσόμενους πολίτες», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Συμανδηράκης.

Το σχέδιο εντάσσεται στο μεγαλόπνοο έργο αξιοποίησης των Ιταλικών Στρατώνων για την μεταφορά του Δημαρχείου Χανίων. Πρόκειται για τον κατεστραμμένο από πυρκαγιά χώρο που στέγαζε το Πολεμικό Μουσείο  και ο οποίος  βρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα από το κτήριο του πρώην ΙΚΑ. 

Η παραχώρηση του κτηρίου των Υγειονομικών Υπηρεσιών του πρώην ΙΚΑ είχε σκαλώσει στην άρνηση του ΕΦΚΑ να αποδεχτεί τη λύση της κατεδάφισης η οποία υποστηρίχτηκε ως η πιο συμφέρουσα από τον δήμο, δεδομένου ότι το κόστος του έργου ενίσχυσης της στατικότητας είχε εκτιμηθεί  σε πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News