Αποκλειστικό neakriti.gr: Διώξεις και στους Γερμανούς τουρίστες για τον τραμπουκισμό στον Μυλοπόταμο - Ρεζίλι διεθνώς (vid)

Κρήτη
Αποκλειστικό neakriti.gr: Διώξεις και στους Γερμανούς τουρίστες για τον τραμπουκισμό στον Μυλοπόταμο - Ρεζίλι διεθνώς (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατηγορούμενοι και οι τουρίστες που τον περασμένο Αύγουστο τούς είχε εμβολίσει 4x4 στον Μυλοπόταμο - Για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά διώκεται ο 38χρονος Κρητικός

Πρόταση να παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για «απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά» έκανε ο αρμόδιος εισαγγελέας, όπως αποκαλύπτει το neakriti.gr, αναφορικά με τον έναν εκ των δύο Κρητικών ο οποίος είχε εμπλακεί στο επεισόδιο που είχε σημειωθεί τον περασμένο καλοκαίρι στον Μυλοπόταμο ανάμεσα σε ντόπιους και οικογένεια Γερμανών τουριστών.

Η υπόθεση είχε λάβει τεράστιες διαστάσεις, όχι μόνο πανελλαδικά, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, καθώς βρισκόταν για (σχετικά) μεγάλο χρονικό διάστημα στην ημερήσια διάταξη σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ.

Διαβάστε ακόμη:

Μυλοπόταμος: «Αν ήταν Έλληνες και όχι Γερμανοί δεν θα ασχολούταν κανείς», δήλωσε ο δικηγόρος των Κρητικών

Πρόκειται για έναν 38χρονο Κρητικό, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Αύγουστο, μερικές ημέρες μετά το επίμαχο περιστατικό. Εντούτοις, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, ο 38χρονος αποφυλακίστηκε λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση περί προσωρινής του κράτησης: Το μέτρο της προσωρινής κράτησης αντικαταστάθηκε με περιοριστικούς όρους.

Πλέον, αναμένεται μες στο επόμενο διάστημα να αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο εάν ο 38χρονος θα παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη.

Ωστόσο, αξίζει να επισημάνουμε ότι οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές έχουν ασκήσει ποινικές διώξεις σε βάρος και δύο εκ των Γερμανών για «επικίνδυνες σωματικές βλάβες».

Σημειώνεται ότι η εν λόγω πράξη είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Σχολιάζοντας την εν λόγω εξέλιξη στο neakriti.gr, ο συνήγορος υπεράσπισης του 38χρονου Κρητικού κ. Διονύσης Βέρρας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε ισχυριστεί ότι εάν οι Γερμανοί δεν είχαν χτυπήσει πρώτοι τον εντολέα του δε θα είχαν ακολουθήσει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη συνέχεια, επισήμανε ότι δικαιώνονται οι ισχυρισμοί που είχαν προταχθεί εξαρχής από την πλευρά τους.

Δείτε επίσης:

Απίστευτη περιπέτεια Γερμανών στον Μυλοπόταμο: Σοκάρει η περιγραφή του γιου - Αγνοούνται οι δράστες

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του τον περασμένο Αύγουστο ο κ. Βέρρας, πρόκειται για «συμβάν που έλαβε ανεπίτρεπτα μεγάλες διαστάσεις, κατά τη γνώμη μου». Ο δικηγόρος είχε προσθέσει τότε ότι, «εάν αυτό το περιστατικό είχε συμβεί μεταξύ δύο Ελλήνων, σήμερα δε θα ασχολείτο κανένας και θα ήταν μια υπόθεση αρμοδιότητας... το πολύ-πολύ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου!».

Εξάλλου, ο κ. Βέρρας είχε υπογραμμίσει ότι ο εντολέας του ουδέποτε τράβηξε κάποιο μαχαίρι, όπως καταγγέλθηκε από την πλευρά των Γερμανών. «Δεν υπήρχε κανένα μαχαίρι... Γι’ αυτό δεν υπάρχει και στη δίωξη μαχαίρι. Δεν έχει συμβεί, δεν έχει κατασχεθεί κανένα μαχαίρι», είχε δηλώσει τότε ο κ. Βέρρας.

Τι είχε συμβεί - Το τροχαίο, οι “τραμπουκισμοί”, η καταδίωξη και ο “εμβολισμός”

Το συμβάν είχε λάβει χώρα τον περασμένο Αύγουστο, στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου. Μια οικογένεια Γερμανών, η οποία βρισκόταν στην Κρήτη - για τρίτη, μάλιστα, φορά - προκειμένου να περάσει ανέμελα τις καλοκαιρινές της διακοπές, είχε καταγγείλει ότι δέχτηκε επίθεση από κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα, πάντα, με τα όσα είχαν καταγγείλει οι Γερμανοί, ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα, στο Πέραμα Μυλοποτάμου, με μικρές υλικές ζημιές και με υπαιτιότητα - σύμφωνα με τους τουρίστες - του αγροτικού αυτοκινήτου όπου επέβαιναν οι δύο ντόπιοι. Η... αντίδραση της οικογένειας να ζητήσει από τους Κρητικούς τα στοιχεία της ασφάλειας του 4x4, προκειμένου να δρομολογηθεί η αποζημίωση για τη ζημιά που προκλήθηκε, πυροδότησε - σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες - την επίθεση σε βάρος τους.

Σύμφωνα, πάντα, με την καταγγελία, ο ένας από τους Κρητικούς χτύπησε αρχικά τον ένα νεαρό. Όταν ο αδερφός του τελευταίου αμύνθηκε για να προστατεύσει τον αδερφό του, ένας από τους ντόπιους φέρεται να έβγαλε μαχαίρι και να κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους.

Η οικογένεια φέρεται να μπήκε ταχύτατα στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με προορισμό το Πάνορμο. Εντούτοις, το αγροτικό όχημα φέρεται να καταδίωξε το αυτοκίνητο της οικογένειας, «εμβολίζοντάς» το! Το πρωτοφανές συμβάν έλαβε τέλος, σύμφωνα με τους τουρίστες, όταν ντόπιοι που έβλεπαν να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους το σκηνικό μπήκαν στη μέση. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία των τουριστών, ένας εκ των Κρητικών φέρεται να κινήθηκε εκ νέου απειλητικά κρατώντας μαχαίρι και στο Πάνορμο.

Διαβάστε επίσης:

Μυλοπόταμος: Επίθεση από τον... μποξέρ Γερμανό επικαλούνται οι δυο Κρητικοί

Μετά τη δημοσιοποίηση του καταγγελλόμενου συμβάντος, προκλήθηκε σάλος. Όπως είχε μεταδοθεί τότε από τα ΜΜΕ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη φέρεται να επικοινώνησε με την τοπική ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες. Τις επόμενες ημέρες υπήρξε, μάλιστα, τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια με την οικογένεια των τουριστών. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό.

Μιλώντας τότε στην “ΚΡΗΤΗ TV”, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή είχε κάνει λόγο για «απαράδεκτο γεγονός», ζητώντας, μάλιστα, μια μεγάλη συγνώμη από τους ανθρώπους οι οποίοι έκαναν τις διακοπές τους και από ό,τι έμαθα τιμούν την Κρήτη κι έρχονται αρκετές φορές στη χώρα μας. Αυτό το περιστατικό δε χαρακτηρίζει όλη την κρητική κοινωνία, ούτε του Μυλοποτάμου, ούτε του Ρεθύμνου».

Το συμβάν είχε καταδικάσει τότε μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, ο οποίος, μάλιστα, απηύθυνε πρόσκληση προς την οικογένεια των Γερμανών να επισκεφτούν ξανά την Κρήτη, με «όλα τα έξοδα πληρωμένα από τον Σύνδεσμο». «Ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης καταδικάζει την απαράδεκτη επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες στην περιοχή του Περάματος. Συμπεριφορές τέτοιου είδους δε συνάδουν με την κρητική φιλοξενία και πλήττουν το τουριστικό μας προϊόν. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου μας επικοινώνησε με την οικογένεια και, αφού εξέφρασε την ειλικρινή συγνώμη εκ μέρους του τουρισμού της Κρήτης και των Κρητικών, προσκάλεσε όλη την οικογένεια να επισκεφτούν σε μελλοντική ημερομηνία της αρεσκείας τους για μια εβδομάδα την Κρήτη, ξανά, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τον Σύνδεσμό μας. Η οικογένεια αποδέχτηκε την πρόσκληση με ιδιαίτερη χαρά και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για αυτήν τη γενναιόδωρη προσφορά. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην ξανασυμβούν παρόμοια γεγονότα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News