Ηράκλειο: Δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς - Zει με μηχανική υποστήριξη

Κρήτη
Ηράκλειο: Δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς - Zει με μηχανική υποστήριξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Από τη στιγμή που αρρώστησα αναγκάστηκα να σταματήσω την εργασία μου και από τότε άρχισε το ένα πρόβλημα να έρχεται μετά το άλλο. Ντρέπομαι σήμερα που αναγκάζομαι να ζητήσω βοήθεια από τον κόσμο. Αλλά δεν έχω άλλη επιλογή», αναφέρει ο 48 χρονος που ζει στο Ηράκλειο πάνω από 25 χρόνια

Σε απόγνωση ζητώντας τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας, έχει οδηγηθεί σήμερα ένας 48 χρονος συνάνθρωπός μας, ο οποίος ζει με τη σύζυγό του κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και η ζωή του εξαρτάται από τη χρήση ιατρικού μηχανήματος, εξαιτίας του οποίου βρίσκεται αντιμέτωπος με υπέρογκους λογαριασμούς σε εταιρείες ρεύματος που δεν μπορεί, πλέον, να πληρώσει.

Πρόκειται για τον 48 χρονο Γιώργο Θεοδώρου, ο οποίος οφείλει χιλιάδες ευρώ σε λογαριασμούς ρεύματος, καθώς από τη στιγμή που ξεκίνησε να κάνει χρήση μηχανημάτων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, άρχισαν να του έρχονται οι "φουσκωμένοι" λογαριασμοί, χωρίς να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στα χρήματα που του ζητούσαν και χωρίς να μπορεί να μπορεί όμως να σταματήσει τα μηχανήματα που τον κρατούν με τη ζωή.

Όπως λέει στο neakriti.gr αυτή η κατάσταση έχει γίνει ανυπόφορη για τον ίδιο και τη σύζυγό του, η οποία επίσης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και μπαινοβγαίνει στις κλινικές και τα νοσοκομεία. Ο κ. Θεοδώρου πάσχει από ανεύρυσμα ανιούσας αορτής και Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και είναι υποχρεωμένος να κοιμάται με bipap μηχάνημα, το οποίο υποστηρίζει την αναπνοή του. Βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση και λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή.

"Ήμουν οδηγός στην ανακύκλωση με το σκραπ. Από τη στιγμή που αρρώστησα αναγκάστηκα να σταματήσω τη δουλειά αυτή γιατί είναι πολύ βαριά. Και από τότε άρχισε το ένα πρόβλημα να έρχεται μετά το άλλο. Ντρέπομαι σήμερα που αναγκάζομαι να ζητήσω βοήθεια από τον κόσμο. Αλλά δεν έχω άλλη επιλογή", λέει ο 48 χρονος που ζει στο Ηράκλειο πάνω από 25 χρόνια.

Όταν ήρθε από τα Τρίκαλα για να εργαστεί στον τόπο δεν μπορούσε να φανταστεί, όπως μας είπε, πόσο θα άλλαζε η ζωή του από τη μια στιγμή στην άλλη φτάνοντας σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση.

Σήμερα για να μπορέσει να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό για αυτόν και για τη γυναίκα του, διακινεί αποξηραμένα βότανα και αυτό είναι όλο του το εισόδημα.

Και την ίδια ώρα, οι εισπρακτικές εταιρείες δεν έχουν σταματήσει εδώ και πολύ καιρό να τον "κυνηγάνε", όπως μας είπε, αλλά πια δεν έχει απάντηση να τους δώσει. Συνεχίζει να ψάχνει χρήματα. Χτυπάει πολλές πόρτες. Αλλά τα ποσά είναι μεγάλα. Και δεν δεν μπορεί μόνος του να βρει τη λύση, χωρίς την ευαισθητοποίηση της ίδιας της κοινωνίας.

Όποιος μπορεί και θέλει να βοηθήσει τον άνθρωπο αυτό, ας επικοινωνήσει μαζί του στο τηλέφωνο 6908880849 και 6908333789.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News