Αεροπορικοί κολοσσοί επενδύουν στο Ηράκλειο - Έρχονται νέες πτήσεις στο “Νίκος Καζαντζάκης”

Κρήτη
Αεροπορικοί κολοσσοί επενδύουν στο Ηράκλειο - Έρχονται νέες πτήσεις στο “Νίκος Καζαντζάκης”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πτήσεις αφορούν συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται οι πτήσεις προς τ’ άλλα αεροδρόμια να ξεκινήσουν μέσα Μαρτίου

Νέες πτήσεις περιλαμβάνει πλέον το αεροδρόμιο Ηρακλείου σε όποιους επιθυμούν να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδας. Αεροπορικοί κολοσσοί επενδύουν στο Ηράκλειο, αλλά και γενικότερα στην Κρήτη, οργανώνοντας περισσότερες αεροπορικές πτήσεις σε γνωστά μέρη της Ευρώπης και όχι μόνο. Οι συγκεκριμένες αεροπορικές πτήσεις δε θα είναι τσάρτερ, δηλαδή έκτακτες αεροπορικές πτήσεις, ναυλωμένες από ταξιδιωτικές εταιρείες για ομαδικές μετακινήσεις, αλλά είναι πτήσεις που μπορεί κάποιος να πάρει σε αιφνίδιο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, πιο πλούσιο θα κάνουν το ταξιδιωτικό τους πρόγραμμα αεροπορικοί κολοσσοί από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, λαμβάνοντας υπόψη πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον των Ηρακλειωτών γι’ άλλα μέρη, πέραν των προγραμματισμένων.

Οι πτήσεις αφορούν συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται οι πτήσεις προς τ’ άλλα αεροδρόμια να ξεκινήσουν μέσα Μαρτίου. Για παράδειγμα, η Lufthansa θα ξεκινήσει νέες αεροπορικές πτήσεις σε άλλα αεροδρόμια της Γερμανίας. Αντίστοιχα, η British Airways απευθύνεται πλέον σε όλη τη Μ. Βρετανία, ενώ και η Eazy Jet θα πραγματοποιεί πτήσεις από το “Νίκος Καζαντζάκης” στη Μεγάλη Βρετανία, στην Ιταλία και στο Βέλγιο.

Η Εurowings πλέον θα στέλνει Ηρακλειώτες και Ηρακλειώτισσες σε όλα τα αεροδρόμια της Γερμανίας, ενώ και η Air France θα στέλνει απευθείας κόσμο σε ολόκληρη τη Γαλλία. Τέλος, η Τransavia, η οποία πραγματοποιεί πτήσεις ολόκληρο το έτος, θα στέλνει κόσμο στην Ολλανδία και στη Γαλλία.

Με αυτόν τον τρόπο καταδεικνύεται πως οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες βλέπουν την Κρήτη ως επενδυτικό πόλο, αφού ουσιαστικά διευρύνουν τους διαδρόμους με άλλα αεροδρόμια. Επίσης, διευκολύνεται στον μέγιστο δυνατό βαθμό η μετακίνηση των Ηρακλειωτών. Αυτό συνεπάγεται από το γεγονός πως, εάν κάποιος κάτοικος Κρήτης επιθυμούσε να ταξιδέψει σε κάποιο αεροδρόμιο εκτός του Μονάχου, θα έπρεπε να πάει στην Αθήνα και κατόπιν στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Τώρα διευκολύνεται η μετακίνηση των Κρητικών, που εξοικονομούν περισσότερα χρήματα, αφού δε θα είναι ανάγκη να μεταβούν είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο στην Αθήνα.

Οι πτήσεις δε θα είναι τσάρτερ, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για προγραμματισμένες μετακινήσεις χωρίς τη διαμεσολάβηση ταξιδιωτικής εταιρείας. Οι πτήσεις θα μπουν κανονικά στο χρονοδιάγραμμα του αεροδρομίου “Νίκος Καζαντζάκης”. Σε κάθε περίπτωση, έμμεσα συνάγεται πως είναι ένα θετικό σημάδι για τη νέα τουριστική χρονιά όπως καταφτάνει, αλλά και για το πορτοφόλι του μέσου Κρητικού, ο οποίος φαίνεται ότι επιθυμεί να κάνει διακοπές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News