Υποκλοπές: Νέα επιστολή από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ για να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Κρήτη
Υποκλοπές: Νέα επιστολή από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ για να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με νέα επιστολή, ο κ. Ράμμος ζητά να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα αποτελέσματα ελέγχων της ΑΔΑΕ σχετικά με ζητήματα άρσης του απορρήτου

Μετά τις επιθέσεις βουλευτών της Ν.Δ. και την πρωτοφανή άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στο αίτημά του να ενημερώσει τη Βουλή, που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, ο  της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ., Χρήστος Ράμμος, επανέρχεται τονίζοντας πως «οφείλει προς επιτέλεση του συνταγματικού του καθήκοντος, το οποίο του ανέθεσε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, να ενημερώνει το Κοινοβούλιο, στο οποίο λογοδοτεί τόσο ο ίδιος όσο και η Αρχή για οποιοδήποτε ζήτημα ανάγεται στις αρμοδιότητες της Αρχής. Μη πράττων αυτό διαπράττει παράβαση καθήκοντος».

Στη νέα του επιστολή ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ αναφέρεται στη συνεδρίαση της Ολομέλειά της την περασμένη Παρασκευή γνωστοποιώντας ότι εγκρίθηκαν εκθέσεις της με την απόφαση 17/197/16.1.2023.

Απαντώντας στην προκλητική τοποθέτηση του πρόεδρου της Επιτροπής, Θανάση Μπούρα, που δήλωσε ότι δεν διάβασε την πρώτη επιστολή του κ. Ράμμου, γιατί είχε τη... γιορτή του, και ζήτησε από τον δεύτερο να στείλει ξανά αίτημα αναφέροντας αναλυτικά το αντικείμενο, ο πρόεδρος της Αρχής εξήγησε τα εξής:

«Το γεγονός ότι δεν εξειδίκευσα τα θύματα για τα οποία επιθυμώ να ενημερώσω την Επιτροπή σας, οφείλεται στην μέριμνά μου να μην δημοσιοποιηθούν πληροφορίες που κατά τη γνώμη μου πρέπει να δοθούν μόνο ενώπιον της Επιτροπής συνεδριαζούσης κεκλεισμένων των θυρών. Για να διευκολύνω της όποιες αποφάσεις σας, σας ενημερώνω ότι ζήτησα τη σύγκληση της Επιτροπής, για να την ενημερώσω επί των αποτελεσμάτων ελέγχων σχετικών με ζητήματα άρσεως του απορρήτου, που έχει διεξάγει η ΑΔΑΕ».

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα θύματα του Predator με τελευταία αυτή του Inside Story, που υποστηρίζει πως, σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων, περισσότεροι από 20 ήταν οι στόχοι του παράνομου λογισμικού στην Ελλάδα.

Η Ελίζα Τριανταφύλλου και ο Τάσος Τέλλογλου, που ερευνούν το πολύκροτο σκάνδαλο εδώ και μήνες, γράφουν ότι η ΑΠΔΠΧ διενεργεί σιωπηλά τους δικούς αυτεπάγγελτους ελέγχους για τη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού παρακολούθησης τερματικών συσκευών προσώπων με αφορμή την παγίδευση του Νίκου Ανδρουλάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News