ΑΣΠΑΙΤΕ: Ανάβουν τα καλοριφέρ μετά το ρεπορτάζ - «Δεν υπήρχε άτομο να ανοίγει τον διακόπτη...», είπε ο πρόεδρος

Κρήτη
ΑΣΠΑΙΤΕ: Ανάβουν τα καλοριφέρ μετά το ρεπορτάζ - «Δεν υπήρχε άτομο να ανοίγει τον διακόπτη...», είπε ο πρόεδρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν υπήρχε άτομο να ανοίγει τον διακόπτη...», η απάντηση του προέδρου του Παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Ηράκλειο, με αφορμή τις καταγγελίες των σπουδαστών για μαθήματα... στην παγωνιά!

Λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης του Παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Αρχάνες επιτεύχθηκε και πλέον όλα βαίνουν με ομαλό τρόπο, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παραρτήματος Γιώργο Χατζαράκη. Όπως επισήμανε, ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων δε φέρει καμία ευθύνη, αλλά το πρόβλημα ήταν διοικητικής φύσεως και πιο συγκεκριμένα το γεγονός ότι δεν υπήρχε άτομο για να ανοίξει τον διακόπτη!

Με αφορμή το δημοσίευμα της “Ν.Κ.” την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, στο οποίο ανώνυμη καταγγέλλουσα ανέφερε πως σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ στο παλαιό δημοτικό σχολείο Αρχανών, όπου διεξάγονται τα απογεύματα μαθήματα παιδαγωγικής επάρκειας, έκαναν μάθημα χωρίς θέρμανση και πως έφερναν σόμπες από το σπίτι τους για να ζεσταθούν, ο πρόεδρος του Παραρτήματος, κ. Γιώργος Χατζαράκης, προέβη σε δηλώσεις, όπου κάνει σαφές ότι το πρόβλημα έχει λυθεί. Όπως είπε, από την αρχή της χρονιάς η γραμματειακή υποστήριξη ήταν υποστελεχωμένη και δεν υπήρξε άτομο να ανοίγει τον διακόπτη του καλοριφέρ. Το πρόβλημα όμως λύθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Έχουμε στο πλευρό μας τον δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων. Έχουν κάνει τα πάντα και μας έχουν προμηθεύσει με πετρέλαιο. Στο παράρτημα των Αρχανών υπήρχε φέτος ζήτημα με τη γραμματειακή υποστήριξη. Όποια κοπέλα παίρναμε, έφευγε γιατί την έπαιρναν ως αναπληρώτρια καθηγήτρια. Είχαμε ένα πρόβλημα διοικητικής υφής, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να έχουμε υπάλληλο ως γραμματειακή υποστήριξη. Από προχθές (σ.σ. Τρίτη) ήρθε άτομο με μια καινούργια προκήρυξη. Αρχής γενομένης από χθες Τετάρτη (σ.σ. προχθές) λειτουργούσε κανονικά το καλοριφέρ και από εδώ και στο εξής δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα», είπε, ενώ συνέχισε: «Δεν υπήρχε γραμματειακή υποστήριξη.

Πήγαινε μια κοπέλα στις 4:15 μ.μ. Πότε να προλάβει να ζεσταθεί η αίθουσα; Αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει πλέον. Οφειλόταν σε μια δυσλειτουργία, καθότι τα άτομα που δούλευαν ως γραμματειακή υποστήριξη έφευγαν γιατί διορίζονταν ως αναπληρώτριες καθηγήτριες. Δεν υφίσταται πλέον το πρόβλημα. Ήταν μια δυσλειτουργία καθαρά δική μας, γιατί δεν μπορούσαμε να σταθεροποιήσουμε άτομο να ανοίγει τον διακόπτη».

«Καμία ευθύνη ο δήμαρχος»

Είναι άξιο αναφοράς πως ο κ. Χατζαράκης με δημόσιες δηλώσεις του κάνει σαφές πως δε φέρει ευθύνη ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσιών ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Δήμος παρέχει τα πάντα δωρεάν με σκοπό οι σπουδαστές να κάνουν μάθημα σε ένα φιλόξενο περιβάλλον όπως είναι εκείνο του κτηρίου του παλιού δημοτικού των Αρχανών, είναι αρωγός της συνολικής εκπαιδευτικής προσπάθειας και σε καμία περίπτωση δεν έχει φέρει προβλήματα, αλλά, απεναντίας, διευκολύνει τους πάντες με σκοπό το συλλογικό καλό.

«Δε φέρει καμία ευθύνη ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων. Ήταν πάντοτε μαζί μας και μας παρείχε τα πάντα. Έχει σταθεροποιηθεί το θέμα της γραμματειακής υποστήριξης και πλέον ζητήματα όπως η θέρμανση δεν υφίστανται πλέον. Ο δήμαρχος δεν ευθύνεται. Η δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος προσφέρουν όλες τις διευκολύνσεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μας τα παρέχει δωρεάν. Έχω ηθική υποχρέωση να υποστηρίξω πως ο δήμαρχος δεν ευθύνεται. Διαβεβαιώνω ότι από χθες Τετάρτη δεν υπάρχει θέμα με τη θέρμανση, καθόσον έχω πλέον τοποθετήσει άτομο που θα κάνει τη δουλειά να ανάβει τα καλοριφέρ», υποστήριξε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News