Απίστευτο: Έμπλεξε ταξιτζή για δήθεν κλοπή για να δικαιολογηθεί την αργοπορία στο αφεντικό της! (βίντεο)

Κρήτη
Απίστευτο: Έμπλεξε ταξιτζή για δήθεν κλοπή για να δικαιολογηθεί την αργοπορία στο αφεντικό της! (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες στην πόλη του Ηρακλείου. Σύμφωνα με το neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV, η 28χρονη κοπέλα κατήγγειλε πριν λίγα 24ωρα στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα ληστείας από οδηγό ταξί

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν το λέει τυχαία… Η λαϊκή αυτή ρήση αποδείχθηκε πέρα για πέρα ταιριαστή για την περίπτωση μιας νεαρής συμπολίτισσάς μας, η οποία σκαρφίστηκε μια… πολύ κακή δικαιολογία προκειμένου να αιτιολογήσει το ότι καθυστέρησε να πάει στη δουλειά της.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες στην πόλη του Ηρακλείου. Σύμφωνα με το neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV, η 28χρονη κοπέλα κατήγγειλε πριν λίγα 24ωρα στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα ληστείας από οδηγό ταξί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα φέρεται να κατήγγειλε ότι ο εν λόγω ταξιτζής την κλείδωσε στο όχημά του και την εξανάγκασε να του δώσει την τσάντα της. Σε αυτήν περιέχονταν, σύμφωνα με την ίδια, 200 ευρώ, το κινητό της τηλέφωνο και τραπεζικές κάρτες. Η νεαρή γυναίκα κατήγγειλε ότι πήρε ταξί από την πλατεία Κορνάρου με προορισμό τον Μασταμπά όπου βρίσκεται η εργασία της. Αντί ωστόσο, ο οδηγός να την πάει στη δουλειά της, τη λήστεψε!

Λίγες ημέρες μετά την καταγγελία, οι αστυνομικοί που διερευνούσαν την υπόθεση κάλεσαν την 28χρονη για να καταθέσει εκ νέου. Προηγήθηκε έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. η οποία -προφανώς- «τσέκαρε», μεταξύ άλλων, υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαίωνε τους ισχυρισμούς της καταγγέλλουσας. Τελικά, δεν άργησε να διαπιστωθεί πως η 28χρονη ούτε σε ταξί μπήκε, αλλά ούτε και θύμα ληστείας έπεσε.

Στις ερωτήσεις των αστυνομικών, η κοπέλα αναγκάστηκε να ομολογήσει και να αποκαλύψει το -όχι και τόσο επιτυχημένο- σχέδιό της. Όπως είναι εύλογο, η ψευδής καταγγελία της 28χρονης προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στον κλάδο των ταξιτζήδων. Όπως αποκάλυψε στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ TV, μάλιστα, ο Πρόεδρος Συλλόγου ιδιοκτητών ταξί νομού Ηρακλείου Λευτέρης Πετράκης, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά σε βάρος της εν λόγω γυναίκας η οποία, όπως υποστηρίζουν, «δυσφήμησε» έναν ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο.

«Εύκολο θύμα ο ταξιτζής… Εδώ και πολλά χρόνια! Η κατάληξη είναι ότι σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά ως Σύλλογος, να βρούμε τα στοιχεία της εν λόγω κυρίας και να καταθέσουμε μήνυση για δυσφήμηση. Όχι για τον συγκεκριμένο ταξιτζή (αφού δεν υπήρχε ταξιτζής) αλλά για όλο τον κλάδο που τον διασύρει» εξήγησε ο κ. Πετράκης. «Όταν κάποιος ακούει ότι κάποιος ταξιτζής έκανε κλοπή, δεν διασύρεται μόνο ένα άτομο, αλλά διασύρονται 500 άτομα, 500 αυτοκίνητα, 800 συνάδελφοι. Άρα θα καταλήξουμε κι εμείς στα δικαστήρια για δυσφήμηση του επαγγέλματός μας» επεσήμανε ο κ. Πετράκης που τόνισε ότι «ήδη έχει ενημερωθεί ο δικηγόρος».

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τους προηγούμενους μήνες είχαν καταγραφεί σε επίπεδο Ηρακλείου άλλα δύο περιστατικά όπου συμπολίτες μας κατήγγειλαν ψευδώς ότι είχαν πέσει θύματα κλοπής-ληστείας. Ωστόσο, η διαφορά με την επίμαχη περίπτωση της 28χρονης, ήταν ότι -όπως αποδείχθηκε- στις δύο εν λόγω περιπτώσεις ψευδούς καταγγελίας, το κίνητρο ήταν να… καλυφθεί υπεξαίρεση χρημάτων που φέρεται να έλαβε χώρα από τους ίδιους τους καταγγέλλοντες.

Ειδικότερα, τον περασμένο Οκτώβριο, διανομέας σε επιχείρηση του Ηρακλείου κατήγγειλε ότι του έκλεψαν τσαντάκι με 1600 ευρώ (που ανήκαν στην επιχείρηση) μέσα από αυτοκίνητο το οποίο είχε παρκάρει επί της Λεωφ. 62 Μαρτύρων. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο ίδιος είχε ξεχάσει να κλειδώσει το όχημα , ενώ είχε αφήσει το τσαντάκι στο κάθισμα του συνοδηγού. Οι αστυνομικοί δεν άργησαν να διαπιστώσουν ότι η καταγγελία ήταν ψευδής.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο του 2022, έτερος συμπολίτης μας κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ληστείας από άγνωστο που τον απείλησε με μαχαίρι. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, αφού «τράβηξε» χρήματα από ΑΤΜ στη λεωφόρο Ικάρου (για λογαριασμό οικείου του προσώπου), άγνωστος τον προσέγγισε και με την απειλή μαχαιριού, τον ανάγκασε να του δώσει το ποσό των 400 ευρώ που είχε μόλις κάνει ανάληψη. Και στην εν λόγω περίπτωση, διαπιστώθηκε ότι είχαμε να κάνουμε με ψευδή καταγγελία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News