Ανώγεια: Επέστρεψαν τα οχήματα εκτός δρόμου που καταστρέφουν το περιβάλλον του Ψηλορείτη

Κρήτη
Ανώγεια: Επέστρεψαν τα οχήματα εκτός δρόμου που καταστρέφουν το περιβάλλον του Ψηλορείτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταστροφικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την εκτός δρόμου οδήγηση με διάφορα μηχανοκίνητα οχήματα, ειδικά στα μικρά και μεγάλα οροπέδια του Ψηλορείτη, καταγγέλλει εκ νέου ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκε και πάλι έντονο το φαινόμενο της εκτός δρόμου οδήγησης με μηχανοκίνητα οχήματα (μηχανές, γουρούνες, τζιπ) στα μικρά και μεγάλα οροπέδια του Ψηλορείτη, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ανωγείων.

Οι επιπτώσεις που έχει η αναφερόμενη «δραστηριότητα» στο βουνό είναι κάτι παραπάνω από καταστροφικές και αυτό μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει παρατηρώντας τα μικρά και μεγάλα οροπέδια του Ψηλορείτη εκατέρωθεν του επαρχιακού δρόμου Ανώγεια – Νίδα τα οποία έχουν υποστεί εκτεταμένες αλλοιώσεις στη μορφολογίας τους. Επίσης από την παραπάνω δραστηριότητα κινδυνεύουν με εξαφάνιση ενδημικά είδη τα οποία φιλοξενούνται χρόνια τώρα στα οροπέδια της περιοχής όπως είναι η Νευρίδα, ο Κρόκος και η Χορστρίσεα, μοναδική βιοποικιλότητα στον κόσμο, μια παγκόσμια κληρονομιά της φύσης, ανέφερε ο δήμαρχος Ανωγείων.

Ο κ. Κεφαλογιάννης τονίζει πως είναι φανερό ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η αγάπη για τον μοναδικό τοπίο του Ψηλορείτη είναι υπόθεση όλων των Κρητικών και όλων των επισκεπτών του Βουνού. Η εγρήγορση, η συνέργεια και η συνεργασία όλων μας μπορεί να διαφυλάξει τον πλούτο των ευαίσθητων και προστατευόμενων περιοχών.

«Ο Δήμος Ανωγείων προτρέπει όλους όσοι εμπλέκονται να αποφεύγουν την εν λόγω «δραστηριότητα» και ενημερώνει ότι μετά από επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Δασαρχείο , Αστυνομία) θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής επανάληψης παρόμοιων φαινομένων», καταλήγει ο δήμαρχος Ανωγείων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News