«Θερίζουν» οι νοτιάδες το Ηράκλειο: Μία 27χρονη στο νοσοκομείο - Έπεσαν δέντρα και στύλος της ΔΕΗ (εικόνες)

Κρήτη
«Θερίζουν» οι νοτιάδες το Ηράκλειο: Μία 27χρονη στο νοσοκομείο - Έπεσαν δέντρα και στύλος της ΔΕΗ (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη Σητεία μέχρι τον Άγιο Νικόλαο και από το Ηράκλειο μέχρι τα Φαλάσαρνα καταγράφηκαν ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες ενώ οι ριπές των ανέμων έφτασαν σε πολλές περιοχές τα 80 χιλιόμετρα την ώρα

Θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι σαρώνουν πολλές περιοχές της Κρήτης, προκαλώντας τον τραυματισμό μίας 27χρονης γυναικάς, πτώσεις δέντρων κι ενός στύλου της ΔΕΗ στο Ηράκλειο, την ώρα που το Κεντρικό Λιμεναρχείο προειδοποιεί για περεταίρω ενίσχυση των ανέμων από αύριο και καλεί τους ιδιοκτήτες σκαφών να μεριμνήσουν για την ασφάλεια τους.

Από τη Σητεία μέχρι τον Άγιο Νικόλαο και από το Ηράκλειο μέχρι τα Φαλάσαρνα καταγράφηκαν ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες ενώ οι ριπές των ανέμων έφτασαν σε πολλές περιοχές τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Με ρωγμώδες κάταγμα στον αυχένα που οδήγησε στην τοποθέτηση κηδεμόνα (κολάρο) όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του neakriti.gr γλίτωσε η 27χρονη που τραυματίστηκε από ένα πάνελ που αποκολλήθηκε λόγω των δυνατών νότιων ανέμων από χώρο ξυλεμπορικής στην οδό Καζαντζίδη στο Ηράκλειο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αξονική της τραυματισμένης γυναίκας είναι καθαρή και πως χρειάστηκε να παραμείνει στην βραχεία του Βενιζελείου Νοσοκομείου για παρακολούθηση. Ωστόσο το σοκ που υπέστη ήταν ισχυρό καθώς θα μπορούσε να έχουν συμβεί και χειρότερα.

Πτώσεις δέντρων και στύλου της ΔΕΗ

Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν έχουν προκαλέσει μέχρι τώρα την πτώση 6 δέντρων και ενός στύλου της ΔΕΗ στο Δήμο Ηρακλείου.

Στις Άνω Γούβες, το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου 2023,  οι ριπές του νότιου ανέμου έχουν γείρει επικίνδυνα στύλο της ΔΕΗ, με δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος. Η εικόνα και μόνο από τον στύλο της ΔΕΗ που έχει πάρει επικίνδυνη κλίση προκαλεί τρόμο αφενός γιατί η πτώση του θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό ατύχημα και αφετέρου γιατί θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα και στο δίκτυο σε όλη την περιοχή.

Το 6ο δέντρο έπεσε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας από τους ισχυρούς ανέμους στο Δήμο Ηρακλείου. Αυτή τη φορά η πτώση του δέντρου σημειώθηκε στη Νέα Αλικαρνασσό στην οδό Σταδίου νοτίως των φυλακών. Όπως δημοσίευσε το neakriti.gr, πρόκειται για ένα μεγάλο δέντρο που έκλεισε το δρόμο. 

Προηγήθηκε η πτώση ενός ακόμη δέντρου στο κέντρο του Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα πάνω στο κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, ενώ νωρίτερα οι υπηρεσίες είχαν σπεύσει για τις πτώσεις δέντρων στις Κάτω Ασίτες και δύο δέντρα στη Λεωφόρο Κνωσού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News