Κρήτη

Στο Ηράκλειο «βρέχει» δέντρα και ο αντιδήμαρχος μας δείχνει τα... γήπεδα! (βίντεο)

Ως τις 4 το απόγευμα είχαν πέσει περίπου 6 δέντρα στο Ηράκλειο ενώ ο αντιδήμαρχος ανέβαζε στα social media βίντεο από έργα και γήπεδα στο Πεντοχώρι

Την ώρα που «βρέχει» δέντρα στο Ηράκλειο καθώς πέφτουν από τους ισχυρούς νοτιάδες που πνέουν ο δήμος Ηρακλείου δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Υπηρεσία Πρασίνου τρέχουν από το ένα σημείο στο άλλο αν και τα δέντρα σύμφωνα με στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας δεν αφορούν όλα στις αρμοδιότητες του Δήμου Ηρακλείου. Κάποια αφορούν στην Περιφέρεια Κρήτης και κάποια σε ιδιωτικούς χώρους. Ωστόσο  ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης με την αρμοδιότητα του Πρασίνου κατά το ήμισυ ως προς την Προστασία του περιόδευσε και ανήρτησε στα social media τα έργα στους πρώην καποδιστριακούς δήμους που συνενώθηκαν με τον Καλλικράτη με το Ηράκλειο.

Διευκρινήσεις

Από την πλευρά του ο Δήμος Ηρακλείου αναφέρει ότι μόνο ένα δέντρο που έπεσε είναι της αρμοδιότητάς του. Συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Κνωσού που έπεσε στο δρόμο στις Αρχαιότητες είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κρήτης ενώ το άλλο στο πρανές του Πανεπιστημίου στη Λεωφόρο Κνωσού. Στην οδό Κονδυλάκη ήταν λεμονιά όπως αναφέρεται από ιδιωτικό χώρο ενώ στην Κωνσταντινουπόλεως στο Γιόφυρο επίσης από ιδιωτικό. Το δέντρο στο Αρχαιολογικό Μουσείο δεν ανήκει στην Υπηρεσία Πρασίνου όπως αναφέρει ο Δήμος Ηρακλείου καθώς βρίσκεται εντός της περίφραξής του. Τα στοιχεία αυτά τηρούνται και στην Πολιτική Προστασία αναφέρουν οι πληροφορίες.

Δείτε τα βίντεο στη σελίδα του αντιδημάρχου που μοιάζουν με περιοδεία προεκλογικού τύπου:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια