Ανδρέας Τάκης: Αναγκαία η τοποθέτηση της ΠτΔ στη θεσμική εκτροπή των υποκλοπών (ηχητικό)

Κρήτη
Ανδρέας Τάκης: Αναγκαία η τοποθέτηση της ΠτΔ στη θεσμική εκτροπή των υποκλοπών (ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δημοκρατία δεν "ηρωοποιεί" με απαγορεύσεις εκλογικές , ακραίες πολιτικές απόψεις - Ο κ. Τάκης μιλώντας στον 98.4, τόνισε, ότι η χρονική συγκυρία λίγους μήνες πριν τις εκλογές, φανερώνει αγωνία διαρροής ψήφων από την κυβερνητική παράταξη κι όχι βαθιά θεσμική θέση και έρευνα για το θέμα

Ο Ανδρέας Τάκης, επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας και μεθοδολογίας του δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 για την υπόθεση των υποκλοπών - παρακολουθήσεων υποστήριξε ότι είναι μια υπόθεση όπου αποδεδειγμένα πλέον το κράτος "συνελήφθη"  όχι μόνο να παρανομεί σε βάρος πολιτών του, αλλά επιχειρεί ταυτόχρονα με διάφορες μεθοδεύσεις, ακόμη και στη δικαιοσύνη, να συγκαλύψει τις υποκλοπές- παρακολουθήσεις.

Κατά την γνώμη του, μπορεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην έχει συνταγματικά δικαίωμα ενεργητικής παρέμβασης στην υπόθεση εκ των αρμοδιοτήτων της έχει όμως το δικαίωμα με μια τοποθέτηση της ως εγγυητής του δημοκρατικού μας πολιτεύματος να καταδείξει τις υπερβάσεις σε βάρος του και μάλιστα με θεσμική εκτροπή που υλοποιεί το ίδιο το κράτος με προισταμένη αρχή την εκτελεστική εξουσία.

Αναφορικά με την κυβερνητική πρόθεση νομοθετικής ρύθμισης απαγόρευσης καθόδου στις εκλογές, καταδικασθέντων προσώπων για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση "Χρυσή Αυγή", ο κ. Τάκης τόνισε , ότι η χρονική συγκυρία λίγους μήνες πριν τις εκλογές, φανερώνει αγωνία διαρροής ψήφων από την κυβερνητική παράταξη κι όχι βαθιά θεσμική θέση και έρευνα για το θέμα.

Η Δημοκρατία τόνισε δεν είναι αλά κάρτ και από την στιγμή που δεν υπάρχει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων σε κάποια πρόσωπα, όσο επώδυνες και αποκρουστικές κι αν είναι οι απόψεις που εκπροσωπούν, δεν μπορεί να τους απαγορεύεται η κάθοδος για αυτό τον λόγο. Σημείωσε πως δεν είναι απλό θέμα ούτε για την αντιπολίτευση, η Δημοκρατία δεν απαγορεύει τις ιδέες και την σκέψη όσο κι αν αυτές είναι απαξιωτικές για την ίδια την Δημοκρατία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News