Καιρός: Έρχεται ψυχρή εισβολή - Πώς θα επηρεαστεί η χώρα

Κρήτη
Καιρός: Έρχεται ψυχρή εισβολή - Πώς θα επηρεαστεί η χώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται χειμώνας στην Ελλάδα - Πότε αναμένεται ψυχρή αέρια μάζα από την Κεντρικοδυτική Ευρώπη και η οποία φέρνει βροχές και πτώση της θερμοκρασίας - Άστατος αναμένεται και σήμερα Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου ο καιρός στην Κρήτη, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του θα είναι οι ισχυροί νότιοι άνεμοι

Αλλάζει από την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας με βροχές, καταιγίδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με έντονο κρύο, ωστόσο αύριο Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, δεν θα παρουσιάσει ιδιαίτερη μεταβολή με τους ανέμους και τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται στα σημερινά επίπεδα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο διευθυντή Ερευνών της Υπηρεσίας meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο, αναμένεται να δούμε χειμώνα από την Παρασκευή με έντονο κρύο, ενώ μέχρι και την Πέμπτη θα έχουμε αρκετές βροχές.

«Είχαμε και υψηλές θερμοκρασίες σε ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης και πολύ λίγα χιόνια. Πλέον έχουμε σε εξέλιξη μια κακοκαιρία που επηρεάζει ένα μεγάλο κομμάτι της δυτικής και της κεντρικής Ευρώπης.

Θα βρίσκεται αρκετά νότια μέχρι την Ισπανία και θα επηρεάσει ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης καθ’ όλη την εβδομάδα.

Από την Παρασκευή, όπως είπε, θα αρχίσει να επηρεάζουν οι ψυχρές αέριες μάζες και τη χώρα μας. Θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία στη χώρα μας, όχι όμως δραματικά.

Θα «πέσουμε» κοντά στα κανονικά και λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, σημείωσε.

Τόνισε ακόμη ότι μέχρι την Πέμπτη θα έχουμε και αρκετές βροχές.

«Θέλει προσοχή γιατί ήδη στην Ήπειρο έχουν μεγάλα ύψη βροχής και θα πέσουν πολλές βροχές κυρίως στα δυτικά τις επόμενες ημέρες στα χαμηλότερα υψόμετρα».

//--> //-->

Η πρόγνωση Αρναούτογλου

Όπως αναφέρει o Σάκης Αρναούτογλου, κυματώδης έως πολύ κυματώδης θα είναι η θάλασσα μας τις αμέσως επόμενες μέρες εξαιτίας των πολύ δυνατών νοτιάδων που αναμένεται να επικρατήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Προς την Τετάρτη και την Πέμπτη οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά υψηλές για την περίοδο που διανύουμε.

Την Τρίτη θα έχουμε τοπικές βροχές στα βόρεια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στη νότια Κρήτη. Στα βορειοδυτικά και κυρίως στην περιοχή της Ηπείρου από αύριο και τις επόμενες 7 με 8 ημέρες θα εκδηλώνονται συνεχόμενες και κατά διαστήματα δυνατές βροχοπτώσεις.

Στην Αττική τις πρωινές ώρες θα υπάρξει κάποια παροδικά αυξημένη συννεφιά με πιθανότητα να ψιχαλίσει και να βρέξει τοπικά στα βόρεια-ορεινά. Μέσα στην ημέρα ο καιρός θα ανοίξει και το βράδυ θα επικρατήσουν αραιές συννεφιές.

Οι άνεμοι νότιοι, όσο πιο ορεινά και ανατολικά τόσο πιο δυνατοί, δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 13 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και στη Κεντρική Μακεδονία μέσα στη νύχτα θα συννεφιάσει και δεν αποκλείεται προς το ξημέρωμα να ψιχαλίσει και βρέξει τοπικά. Μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν κάποια ανοίγματα στον καιρό με διαστήματα ηλιοφάνειας και το βράδυ αραιές συννεφιές.

Οι άνεμοι νότιοι δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Προς τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά πολλών περιοχών.

Ο καιρός στην Κρήτη σήμερα Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου

Σήμερα Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου στην Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αύριο Τετάρτη στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά και πιθανώς στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και στα κεντρικά και βόρεια έως 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία που θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ,θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 και κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά 8 τοπικά έως 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά και τα νότια 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 και στα νότια έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου

Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια. Στα υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Xιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ, με εξασθένηση στα δυτικά από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 και κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα, τα οποία στα δυτικά και τα βόρεια πιθανό να είναι έντονα, από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα περιοριστούν στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πρόγνωση για το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου

Στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που βαθμιαία θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια, στα δυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στο Αιγαίο και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 με 8, με εξασθένηση στα δυτικά από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προοπτική για την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6, με ενίσχυση στο Ιόνιο από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προοπτική για την Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News