«Καζάνι» που βράζει η υγεία στην Κρήτη (βίντεο)

Κρήτη
«Καζάνι» που βράζει η υγεία στην Κρήτη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραμένει εμπόλεμο το κλίμα στο ΠΑΓΝΗ- Όρθωσαν ανάστημα απέναντι στην

Μαζική ήταν η συμμετοχή στο πανρεθυμνιώτικο συλλαλητήριο που έγινε το βράδυ της Δευτέρας, για την «διάσωση» του νοσηλευτικού ιδρύματος, εκατοντάδες πολίτες του Ρεθύμνου αλλά και από την υπόλοιπη Κρήτη που συμμετείχαν, ενώ την ίδια ώρα εμπόλεμο το κλίμα στο ΠΑΓΝΗ, όπου ξεκίνησε νέος κύκλος κινητοποιήσεων για τους υγειονομικούς, με στάσεις εργασίας, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Υγείας να ανανεώσει τη θητεία του Διοικητή Γιώργου Χαλκιαδάκη.

Ειδικότερα, την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά με φόντο τα τεράστια προβλήματα στα νοσοκομεία τα οποία βρίσκονται σε οριακό σημείο και που έχουν οδηγήσει σε κύμα παραιτήσεων γιατρών και άλλων υγειονομικών. Οι εργαζόμενοι καυτηρίασαν τη στάση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ, η οποία όπως υποστήριξαν προσβάλλει και μειώνει τους μάχιμους υγειονομικούς, ζητώντας την αποπομπή του Γιώργου Χαλκιαδάκη. 

Εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ με συνθήματα κατευθύνθηκαν στην πύλη του νοσοκομείο, έχοντας στο πλευρό τους την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου και Ρεθύμνου καθώς και τον Σύλλογο Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο κέντρο του Ηρακλείου, με τους υγειονομικούς να προσανατολίζονται σε Παγκρήτια κινητοποίηση, το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Τεράστια «αγκαλιά» για τη σωτηρία του νοσοκομείου

Πιασμένοι χέρι - χέρι και έχοντας αναμμένους τους φακούς των κινητών τους, σχημάτισαν μια τεράστια «αγκαλιά» στην οποία έκλεισαν μέσα το πολύπαθο νοσοκομείο Ρεθύμνου, το οποίο το τελευταίο διάστημα κλυδωνίζεται συθέμελα. 

Στο μεγαλειώδες πανρεθυμνιώτικο συλλαλητήριο που έγινε χθες το βράδυ για την «διάσωση» του νοσηλευτικού ιδρύματος, εκατοντάδες πολίτες του Ρεθύμνου αλλά και από την υπόλοιπη Κρήτη που συμμετείχαν, έστειλαν ηχηρό μήνυμα στο υπουργείο Υγείας να αναθεωρήσει τις αποφάσεις του και να στηρίξει έστω και στο «παρά ένα» το δημόσιο σύστημα υγείας. 

Από τις 5 το απόγευμα και για τρεις ολόκληρες ώρες το «ανθρώπινο ποτάμι» που σχηματίστηκε κατέκλυσε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα για την διασφάλιση του πολύτιμου αγαθού της υγείας. 

Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος έφερε το θέμα του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ο κ. Ξανθός με ερώτησή του προς τον Θάνο Πλεύρη αξιώνει απαντήσεις για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την παθολογική και γενικά για νοσηλευτικό ίδρυμα, ενώ διερωτάται εάν εξετάζει το υπουργείο την θεσμοθέτηση ειδικών κινήτρων στελέχωσης σε «άγονες» ειδικότητες και κλινικές στα νοσοκομεία της επαρχίας. 

Και ενώ ο κίνδυνος νέων παραιτήσεων υγειονομικών εξακολουθεί να υφίσταται στο ρεθυμνιώτικο νοσοκομείο, οι ομάδες εργασίας που έχουν συγκροτηθεί καταρτίζουν το κείμενο των αιτημάτων που θα καταθέσουν στον υπουργό Υγείας οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Ρεθύμνου. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News