default-image

Μεγάλη η έξαρση ιώσεων και γρίπης στην Κρήτη - Φόβοι για την σχολική κοινότητα (βίντεο)

Κρήτη
Μεγάλη η έξαρση ιώσεων και γρίπης στην Κρήτη - Φόβοι για την σχολική κοινότητα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι διευθυντές των παθολογικών κλινικών του ΠΑΓΝΗ και των Χανίων κ.κ. Διαμαντής Κοφτερίδης και Είρηνη Λαγουδάκη, τονίζουν πως η κατάσταση στις κλινικικες είναι πιεστική, όπως και στις πνευμονολογικές που η πληρότητα έχει ξεπεράσει το 100% - Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της παθολογικής του ΠΑΓΝΗ που αγγίζει το 114,29% και της Β' παθολογικής των Χανίων που αγγίζει το 103,85%

Στη δίνη της έξαρσης της γρίπης, των ιώσεων και κορωνοϊού βρίσκεται και η Κρήτη, με την πίεση στα νοσοκομεία του νησιου να είναι πλέον δεδομένη με βάση και τα στοιχεία. Μάλιστα, όπως φαίνεται, τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα μιας και ευνοούν και οι καιρικές συνθήκες με το ντόμινο των περιστατικών να πολλαπλασιάζονται, αλλά και να κορυφώνονται τον Φεβρουάριο, αλλά και τον Μάρτιο.

Όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV, η γρίπη και οι ιώσεις υπερισχύουν του κορωνοϊού που το τελευταίο διάστημα άρχισε να κάνει πιο έντονη την παρουσία του όσον αφορά τα περιστατικά. Οι διευθυντές των παθολογικών κλινικών του ΠΑΓΝΗ, Διαμαντής Κοφτερίδης και των Χανίων, Είρηνη Λαγουδάκη, τόνισαν πως η κατάσταση στις κλινικικες είναι πιεστική όπως και στις πνευμονολογικές που η πληρότητα έχει ξεπεράσει το 100%. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της παθολογικής του ΠΑΓΝΗ που αγγίζει το 114,29% και της Β' παθολογικής των Χανίων που αγγίζει το 103,85%.

Αυξημένη είναι η προσέλευση στα νοσοκομεία, αλλά και στα Κέντρα Υγείας όπως τόνισε στην εκπομπή η υποδιευθύντρια του Κ.Υ Καστελίου και γενική γιατρός στο Κ.Υ Ηρακλείου Ροδάνθη Πατελή, υπογραμμίζοντας πως οι περισσότεροι ασθενείς που φτάνουν στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας είναι με γριπώδη συμπτώματα, καλώντας τον κόσμο να είναι σε συνεννόηση με τον προσωπικό γιατρό και να πηγαίνει στο νοσοκομείο όταν πρέπει και όχι με τα πρώτα συμπτώματα.

Πίεση και στις κλινικές COVID-19

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα άρχισαν να πιέζονται και οι κλινικές Covid των κρητικων νοσοκομείων και κυρίως αυτών του Ηρακλείου.

Στην διάρκεια της εκπομπής, η Γεωργία Μακάκη παρουσίασε σε απευθείας σύνδεση την εξέλιξη της εφημερίας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου η προσέλευση των πολιτών ήταν αυξημένη, κυρίως με περιστατικά που αφορούν στα επείγοντα του νοσοκομείου, με τον Πρόεδρο των εργαζόμενων στο Bενιζέλειο, Μανόλη Μεναγάκη, να τονίζει ότι η πίεση αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, οπότε αναμένεται να κορυφωθεί και η έξαρση της λεγόμενη τριδυμίας.

Ανησυχία για τα σχολεία

Την ίδια ώρα στα σχολεία που άνοιξαν μετά από την εορταστική ανάπαυλα και χιλιάδες παιδιά επέστρεψαν στα θρανία, επικρατεί προβληματισμός, με τους παιδιάτρους να φοβούνται πως ακόμα δεν έχουμε δει την κορύφωση του κύματος έξαρσης των ιώσεων. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αρρωστήσουν περισσότερα παιδιά, καθώς το ένα θα έρχεται σε επαφή μέσα στην τάξη με πολλά, ενώ ήδη η κατάσταση στις ΜΕΘ Παίδων είναι πολύ πιεστική με την Αττική να έχει πληρότητα 50% και τη Βόρεια Ελλάδα 100%, αν και πολύ καλύτερη είναι η εικόνα προς το παρόν στις παιδιατρικές κλινικές των κρητικών νοσοκομείων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News