Δολοφονία Καλαντζάκη: Ξυπνούν μνήμες της πολύκροτης υπόθεσης - Στο σκαμνί αύριο η χήρα και ο εραστής της

Κρήτη
Δολοφονία Καλαντζάκη: Ξυπνούν μνήμες της πολύκροτης υπόθεσης - Στο σκαμνί αύριο η χήρα και ο εραστής της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 42χρονη χήρα Καλαντζάκη εμμένει πεισματικά στην αθωότητά της, καθώς εξαρχής ισχυρίζεται ότι επουδενί δε γνώριζε ότι ο πρώην εραστής της θα δολοφονούσε τον άντρα της

Για αύριο Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, έχει προσδιοριστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η δίκη - σε δεύτερο βαθμό - για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του Λασιθιώτη καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, τον Οκτώβριο του 2017, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας. Στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου αναμένεται να καθίσουν η 42χρονη χήρα του γιατρού και ο 41χρονος πρώην εραστής της.

Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2019 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου σε ποινές ισόβιας κάθειρξης. Σχεδόν τέσσερα χρόνια από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο και σχεδόν 5,5 χρόνια από την εν ψυχρώ “εκτέλεση” του 62χρονου Καλαντζάκη, οι δικηγόροι των δύο πρώην εραστών αναμένεται να δώσουν σκληρή “μάχη”, προκειμένου να σπάσουν τα ισόβια για τους εντολείς τους.

Ας σημειωθεί ότι η 42χρονη χήρα Καλαντζάκη εμμένει πεισματικά στην αθωότητά της, καθώς εξαρχής ισχυρίζεται ότι επουδενί δε γνώριζε ότι ο πρώην εραστής της θα δολοφονούσε τον άντρα της. Από την πλευρά του, ο 41χρονος πρώην αστυνομικός είχε υποστηρίξει ότι όντως η 42χρονη δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση.

Το χρονικό

Τον Οκτώβριο του 2017, ο 62χρονος καρδιολόγος Χριστόδουλος Καλαντζάκης “εκτελείται” εν ψυχρώ από έναν 41χρονο πρώην αστυνομικό βουλγαρικής καταγωγής. Πρόκειται για τον πρώην εραστή της 42χρονης συζύγου τού καρδιολόγου. Το άγριο φονικό σημειώθηκε στα Πιλαλήματα Σητείας, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας.

Ο δράστης πυροβόλησε τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο εναντίον του καρδιολόγου. Η πρώτη βολή τον πέτυχε στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια, και αφού το αυτοκίνητο του γιατρού είχε εκτραπεί από την πορεία του και βγήκε εκτός δρόμου, ο 41χρονος φέρεται να πυροβόλησε δύο ακόμη φορές τον 62χρονο, σκοτώνοντάς τον ακαριαία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News