Καιρός: Ισχυροί νοτιάδες και τοπικές βροχές σήμερα Τρίτη στην Κρήτη - Πού θα εκδηλωθούν

Κρήτη
Καιρός: Ισχυροί νοτιάδες και τοπικές βροχές σήμερα Τρίτη στην Κρήτη - Πού θα εκδηλωθούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άστατος προβλέπεται ο καιρός αύριο Τρίτη, 17 Ιανουαρίου στην Κρήτη - Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού οι ισχυροί νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι - Σε ποιες περιοχές προβλέπονται βροχές

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, προβλέπονται αύριο Τρίτη, 17 Ιανουαρίου στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία 6 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 και στην Κρήτη έως 20 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Στο Ηράκλειο

Πυκνές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες, κατά τη διάρκεια της ημέρας ο ουρανός θα καθαρίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18βαθμούς Κελσίου.

Στην Άνω Βιάννο

Βροχερός ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά

Αραιές νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα Σφακιά

Έντονη βροχόπτωση σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο

Πυκνές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί ασθενής βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα Ανώγεια

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς Λ Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο

Ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η ορατότητα το πρωί και το βράδυ θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ιεράπετρα

Ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην επικράτεια

Στα δυτική Ελλάδα, την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου

Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα νότια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου

Στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές που τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην ανατολική νησιωτική χώρα με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προοπτική για την Παρασκευή, 20 και το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και από το απόγευμα της Παρασκευής βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ ενώ σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα δυτικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News