Του προκάλεσαν ασφυξία και πέθανε - Ο ιατροδικαστής αποκαλύπτει το άγριο σκηνικό δολοφονίας στα Χανιά (βίντεο)

Κρήτη
Του προκάλεσαν ασφυξία και πέθανε - Ο ιατροδικαστής αποκαλύπτει το άγριο σκηνικό δολοφονίας στα Χανιά (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το πόρισμα του ιατροδικαστή φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο δράστης ή οι δράστες λειτούργησαν με μένος οδηγώντας τον άτυχο άντρα σε βίαιο θάνατο

Τον γρονθοκόπησαν άγρια στο πρόσωπο, του έσπασαν τη μύτη και εν συνεχεία προχώρησαν σε απόφραξη της ρινικής οδού και του στόματος με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία. Αυτές είναι οι διαπιστώσεις του ιατροδικαστή Κρήτης Αντώνη Παπαδομανωλάκη

ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή στη σορό του 53χρονου σύμφωνα με όσα δήλωσε στο neakriti.gr. Ένα πολύ άγριο σκηνικό αποκαλύπτεται από την νεκροψία-νεκροτομή στον άτυχο 53χρονο που βρέθηκε φιμωμένος και νεκρός στο πάτωμα του σπιτιού του με την πόρτα ανοικτή τουλάχιστον από την Κυριακή στο κέντρο των Χανίων.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο άτυχος άντρας πέθανε από ασφυξία, αφού προηγουμένως ξυλοκοπήθηκε βάναυσα στην περιοχή του προσώπου. Όπως προέκυψε, ο δράστης η' οι δράστες γρονθοκόπησαν τον 53χρονο σπάζοντας του τη μύτη, προκαλώντας του εκχυμώσεις και οίδημα στα μάτια και στη συνέχεια του έκλεισαν τη μύτη και το στόμα μέχρι που βρήκε ασφυκτικό θάνατο. "Δεδομένου ότι δεν έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ο 53χρονος πέθανε από ασφυξία μετά το ξυλοκόπημα, με απόφραξη της μύτης και του στόματος " είπε στη Νέα Κρήτη ο κ. Αντώνης Παπαδομανωλακης.

Από το πόρισμα του ιατροδικαστή φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο δράστης ή οι δράστες λειτούργησαν με μένος οδηγώντας τον άτυχο άντρα σε βίαιο θάνατο. 

Υπενθυμίζεται ότι το άγριο έγκλημα σε βάρος 53χρονου στην οδό Σμύρνης 24 στα Χανιά συγκλονίζει από το πρωί της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου τους κατοίκους στο κέντρο της πόλης. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός στο πάτωμα, δίπλα από το κρεβάτι του, στο ισόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε μόνος τα τελευταία πολλά χρόνια.

Όπως δημοσίευσε το neakriti.gr, ο 53χρονος ήταν χτυπημένος στο πρόσωπο και φιμωμένος με μονωτική ταινία. Το δε σπίτι ήταν ανάστατο, χωρίς να διευκρινίζεται αν προηγήθηκε καυγάς με τον δράστη ή τους δράστες ή αν η ακαταστασία προκλήθηκε για παραπλάνηση των αστυνομικών αρχών.

Ήταν χρήστης και γνώριμος στις Αρχές

Ο 53χρονος, που ήταν χρόνιος τοξικομανής και γνωστός στις αρχές, ήταν νεκρός μέσα στο σπίτι του από τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου.

Το πρωί της Κυριακής (15/1), γείτονες του είδαν την πόρτα ανοιχτή παρά το βροχερό καιρό, ωστόσο αρχικά δεν υποψιάστηκαν το παραμικρό. Όσο οι ώρες περνούσαν όμως και η πόρτα του σπιτιού δεν έκλεινε, άρχισαν να ανησυχούν. Ο κ. Άρης Φουντουλάκης, ένοικος σε διπλανή πολυκατοικία επέστρεφε στο σπίτι του το βράδυ εκείνης της ημέρας, όταν δύο γείτονες του ζήτησαν να φωνάξει το θύμα για να βεβαιωθούν πως ήταν εντάξει. «Μου είπαν ότι ήταν από το πρωί η πόρτα ανοιχτή. Επειδή γνώριζα το άτομο, μπήκα, έκανα δυο βήματα και φώναξα το όνομα του. Δεν μου απάντησε. Το σπίτι ήταν τελείως ακατάστατο. Κάτι υποψιάστηκα και η πρώτη μου κίνηση ήταν να πάρω τηλέφωνο την αστυνομία» είπε ο κ. Φουντουλάκης.

Βρέθηκε χτυπημένος και φιμωμένος

Μια ακόμα κάτοικος της οδού Σμύρνης που ζει σε απέναντι διαμέρισμα έβλεπε από το πρωί της Κυριακής το σκυλί του 53χρονου να μπαινοβγαίνει και την πόρτα να παραμένει ανοικτή. «Αρχικά δεν έδωσα σημασία. Δεν πήγε το μυαλό μου στο κακό. Στις δέκα και μισή το βράδυ φώναξα τον Μοχάμετ, γείτονα μας επίσης και του είπα να πάμε να δούμε τι συμβαίνει. Δεν είδαμε κανένα. Εν τω μεταξύ ήταν στοίβα τα ρούχα πεταμένα» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μαρία Μ. η οποία όπως σημείωσε δεν γνώριζε προσωπικά το θύμα, είχε ωστόσο παρατηρήσει ότι στο σπίτι του μπαινόβγαιναν περίεργα άτομα.

Ο 53χρονος ο οποίος ήταν άεργος, ζούσε με προνοιακά επιδόματα. Οι συχνές συναναστροφές του με άλλους χρόνιους τοξικομανείς, δεν περνούσαν απαρατήρητες, παρ όλα αυτά στη γειτονιά του ουδέποτε είχε δημιουργήσει πρόβλημα. «Ως άνθρωπο δεν τον γνώριζα, ούτε καλημέρα λέγαμε. Ήταν λίγο ιδιόρρυθμος, θα τα μάθατε. Τον ξέρανε όλοι. Περίεργοι τύποι μπαίνανε - βγαίνανε. Δεν ενοχλούσε όμως», σημείωσε η ένοικος του απέναντι διαμερίσματος.

Αστυνομικοί της υπηρεσίας σήμανσης που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στον τόπο του εγκλήματος εξέτασαν λεπτομερώς το μικρό διαμέρισμα μέσα στο οποίο βρέθηκε δολοφονημένος ο 53χρονος, λαμβάνοντας στοιχεία που πιθανόν να βοηθήσουν στην εξυχνίαση του εγκλήματος. Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας αναζητούν τον δράστη ή τους δράστες. Οι έρευνες στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση, ωστόσο επικεντρώνονται στο κοντινό περιβάλλον του θύματος και σε άτομα με τα οποία συναλλάσσονταν.

Από την ιατροδικαστική εξέταση θα προκύψει ο ακριβής χρόνος και η αιτία θανάτου του άτυχου 53χρονου. Στο μεταξύ συγκίνηση έχει προκαλέσει το πιστό σκυλί του θύματος που από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας του άτυχου άντρα, παραμένει στην πόρτα του διαμερίσματος. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News