ΠΑΓΝΗ: Τι αποφάσισαν οι γιατροί στην έκτακτη συνεδρίαση με αφορμή τις πρακτικές της διοίκησης

Κρήτη
ΠΑΓΝΗ: Τι αποφάσισαν οι γιατροί στην έκτακτη συνεδρίαση με αφορμή τις πρακτικές της διοίκησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τί αποφάσισαν το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου οι γιατροί του ΠαΓΝΗ κατά τη θυελώδη γενική τους συνέλευση - Καλούν για άλλη μια φορά την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, να απομακρύνουν τη διοίκηση του νοσοκομείου, μετά από την "προσβλητική" τους συμπεριφορά απέναντι στους γιατρούς

Φωτιές έχει ανάψει η απόφαση ανανέωσης των θέσεων διοικητή και αναπληρωτή διοικητή στο ΠΑΓΝΗ και οι κινητοποιήσεις των γιατρών και των νοσηλευτών εντείνονται μετά και την τελευταία τους απόφαση στη σημερινή (16/1) έκτακτη γενική συνέλευση των γιατρών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), να απέχουν από τις διαδικασίες κοστολόγησης των ιατρικών πράξεων, τουλάχιστον εως ότου ανακληθεί η απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη να παρατείνει τη χρονική διάρκεια της θητείας του διοικητή, Γιώργου Χαλκιαδάκη. Έτσι, θα υποχρεωθεί η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ να διεκδικεί κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτό αποφάσισαν πριν από λίγο οι γιατροί κατά τη θυελώδη γενική τους συνέλευση, καλώντας για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να απομακρύνει το διοικητή και τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου, μετά την "προσβλητική" τους συμπεριφορά απέναντι στους γιατρούς. 

Παράλληλα, κάλεσαν σε παραίτηση από όλα τα θεσμικά όργανα του ΠΑΓΝΗ τους γιατρούς - συναδέλφους τους, ενώ εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αναισθησιολόγων, που από την πλευρά τους εξακολουθούν να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης μην μπορώντας να αντέξουν άλλο πλέον την κατάσταση που βιώνουν.

Όπως δήλωσε στο neakriti.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης, οι γιατροί πλέον θα απέχουν και από την κοστολόγηση των ιατρικών πράξεων και όπως όλα δείχνουν και από όλα τα θεσμικά όργανα, δηλαδή, το Διοικητικό Συμβούλιο, το Επιστημονικό Συμβούλιο, η Επιτροπή Χειρουργείων κ.α. "Ο αγώνας των υγειονομικών είναι σε εξέλιξη. Εμείς θα διαμαρτυρηθούμε και στην 7η ΔΥΠΕ καλώντας την κοινωνία να στηρίξει τον αγώνα μας", τονίζει ο συνδικαλιστής. "Μέχρι να ανακαλέσει το υπουργείο την απόφαση του για την ανανέωση των θέσεων διοικητή και αναπληρωτή διοικητή, οι γιατροί θα απέχουν από αυτές τις διαδικασίες και από αυτές τις θεσμικές θέσεις. Εξάλλου, την ημέρα που θα έρθει ο υπουργός ή ο αναπληρωτής υπουργός, το σωματείο μας θα βρίσκεται στους δρόμους. Αποφασίστηκε επίσης να ζητηθεί συνάντηση με τον επικεφαλής της 7ης ΥΠΕ, ενώ τονίστηκε η συμμετοχή και η συμπαράσταση των γιατρών και των νοσηλευτών του ΠΑΓΝΗ στους αγώνες που είναι σε εξέλιξη στο Ρέθυμνο", κατέληξε ο κ. Βρύσαλης.

«Θα ενημερωθείτε τις επόμενες μέρες», σημείωσε η αναισθησιολόγος Ελένη Παπαϊωάννου, στο neakriti.gr, αναφορικά με την απόφασή της να παραιτηθεί ή όχι από τα κλινικά της καθήκοντα στο ΠΑΓΝΗ, μετά από την ενέργεια της διοίκησης να στείλει στο σπίτι της γιατρό Εργασίας και να την υποβάλει σε rapid test για τον κορωνοϊό που η ίδια είχε δηλώσει στην πλατφόρμα. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του διοικητή να στείλει γιατρό εργασίας στα σπίτια των νοσούντων από κορωνοϊό αναισθησιολόγων προκειμένου να υποβληθούν σε ράπιντ τεστ, έφερε κύμα αντιδράσεων, αφού θεωρήθηκε ότι προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητα των γιατρών και θίγει αναμφίβολα και την επιστημονική τους υπόσταση.

Εβδομάδα αντιδράσεων

Της συνεδρίασης των γιατρών έπεται σειρά κινητοποιήσεων, και ειδικότερα από αύριο Τρίτη 17 Ιανουαρίου. Θα πραγματοποιηθεί δίωρη στάση εργασίας από τις 8 μέχρι τις 10 το πρωί και συγκέντρωση των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ έξω από το Αναισθησιολογικό Τμήμα. Όλοι μαζί στη συνέχεια θα συγκεντρωθούν στην πύλη του νοσοκομείου, όπου και θα προχωρήσουν σε ενημέρωση του κόσμου για όλα όσα έχουν συμβεί σε σχέση με την υπόθεση αυτή, αλλά γενικότερα σε σχέση με τα οξυμμένα προβλήματα που υπάρχουν ως προς τις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού, τις λίστες αναμονής και χειρουργείων, αλλά και τις χιλιάδες ώρες ρεπό και άδειας που οφείλονται στο προσωπικό. Στην ίδια κινητοποίηση θα απαιτηθεί, εξάλλου, να επαναλειτουργήσουν οι κλινικές που έχουν κλείσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News