Στη φάκα ο άντρας που παρίστανε τον Κιάνου Ριβς και «έφαγε» 150 χιλιάδες ευρώ - Πώς δρούσε η συμμορία (βίντεο)

Κρήτη
Στη φάκα ο άντρας που παρίστανε τον Κιάνου Ριβς και «έφαγε» 150 χιλιάδες ευρώ - Πώς δρούσε η συμμορία (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς παρασύρθηκε η άτυχη γυναίκα και έχασε... 150.000 ευρώ
  •  Κύκλωμα εξαπάτησης πίσω από την «μάσκα» γνωστού αστέρ
  • Το ψεύτικο προφίλ που κατάφερε να αποσπάσει μία ολόκληρη περιουσία
  • Ένας Νιγηριανός ήταν τελικά εκείνος που υποδύθηκε τον γοητευτικό Χολιγουντιανό σταρ Κιάνου Ριβς, εξαπατώντας όπως είχε αποκαλύψει η ΚΡΗΤΗ TV τον περασμένο Ιανουάριο, 54χρονη Ηρακλειώτισσα, η οποία έχασε μία μικρή περιουσία, πιστεύοντας ότι διευκολύνει τον πρωταγωνιστή της επικής τριλογίας Matrix.

    Η Ηρακλειώτισσα είχε καταφύγει πριν από περίπου ένα χρόνο στην ασφάλεια, καταγγέλλοντας ότι εξαπατήθηκε από απατεώνα, που προσποιήθηκε τον Κιάνου Ριβς, χρησιμοποιώντας ψεύτικο προφίλ στο instagram.

    Η άτυχη γυναίκα παρασύρθηκε από το γεγονός ότι ο Χολιγουντιανός ηθοποιός είναι πρόσωπο ιδιαίτερα προσιτό, με κοινωνικές ευαισθησίες και πίστεψε πραγματικά ότι πρόκειται για τον ίδιο όταν της έγραψε πως εξαιτίας του αμερικανικού φορολογικού συστήματος έπρεπε να πληρώσει προκαταβολικά το φόρο για τη νέα ταινία στην οποία θα πρωταγωνιστούσε.

    Από το καλοκαίρι του 2021 έως τον Νοέμβριο του έστελνε εμβάσματα ξοδεύοντας όλες τις οικονομίες της ύψους 150.000 ευρώ. Ο δράστης είχε το θράσος να την παραπέμψει ακόμη και στο δήθεν δικηγόρο του για να τη βεβαιώσει ότι θα αποζημιωθεί στο έπακρο από τις εισπράξεις της ταινίας.

    Κάπως έτσι ο πρωταγωνιστής της τριλογίας που έσπασε ταμεία συνδέθηκε με μία ακόμη επική ιστορία απάτης επί Κρητικού εδάφους. Όταν ο σταρ έγινε καπνός μετά το τελευταίο έμβασμα κατέφυγε στην αστυνομία με τις αποδείξεις των συναλλαγών.

    Ακολουθώντας αλά Matrix τη διαδρομή του χρήματος οι αστυνομικοί έφτασαν στους κατόχους των τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους κατέληξαν τα χρήματα. Έτσι ταυτοποιήθηκαν οι πέντε Νιγηριανοί και μία 61χρονη Ελληνίδα που αποτελούν τα μέλη της συμμορίας που εξαπατήσαν την άτυχη Ηρακλειώτισσα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News