Ασήμι: Επίσημα εργατικό ατύχημα o ακρωτηρiασμός της 26χρονης γυναίκας, μητέρας 2 παιδιών

Κρήτη
Ασήμι: Επίσημα εργατικό ατύχημα o ακρωτηρiασμός της 26χρονης γυναίκας, μητέρας 2 παιδιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η αναγκαιότητα της τήρησης των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής στους χώρους εργασίας είναι πιο επιτακτική από ποτέ», σημειώνει μεταξύ αλλων ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και Πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων, Μωυσάκης Νεκτάριος

Την αναγκαιότητα της τήρησης των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής στους χώρους εργασίας, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με αφορμή το εργατικό ατύχημα  που σημειώθηκε σε κρεοπωλείο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 13 Ιανουαρίου 2023, στην περιοχή της Μεσσαράς Ηρακλείου και ειδικότερα στο Ασήμι, οταν το χέρι μίας 26χρονης γυναίκας, μητέρας δύο παιδιών, «πιάστηκε» σε κρεατομηχανή που λειτουργούσε, μέχρι το ύψος του καρπού. Η άτυχη γυναίκα έχασε ολόκληρη την παλάμη της. 

Διαβάστε επίσης

⇒ Ψύχραιμη και συνεργάσιμη η γυναίκα που έχασε το χέρι της στην κρεατομηχανή (εικόνες)

«Δεν ξεκίνησε καλά καλά το 2023 να έρχεται να προστεθεί στον ήδη μακρύ κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων στο Ηρακλείου, αυτή τη φορά με θύμα μια εργαζομένη μητέρα 2 ανηλίκων παιδιών 26 ετών σε κρεοπωλείο στο Ασήμι .Το συγκλονιστικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί ενώ η γυναικά εργαζόταν σε κρεοπωλείο και βρισκόταν σε διαδικασία αλέσεως του κιμά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και προσθέτει: «Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με το χέρι στη μηχανή του κιμά. Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του χεριού της χωρίς αποτέλεσμα. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών που κατέβαλαν του ΠΑΓΝΗ δεν κατάφεραν να σώσουν το χέρι της».

Διαβάστε επίσης

Ασήμι: Κλήθηκαν οι κατασκευαστές της κρεατομηχανής για το χέρι της 26χρονης - Παρόμοιος τραυματισμός 21χρονου το 2019

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και Πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων, Μωυσάκη Νεκτάριο, τόσο ο ίδιος όσο και μέλη του Κέντρου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο προκειμένου να διαπιστώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το νέο αυτό εργατικό το ατύχημα. Όπως τόνισε ο κ. Μωυσάκης η αναγκαιότητα της τήρησης των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής στους χώρους εργασίας είναι πιο επιτακτική από ποτέ. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News