Γιάννης Πλακιωτάκης: Προχωρά η αξιοποίηση του λιμανιού στο Ηράκλειο (βίντεο)

Κρήτη
Γιάννης Πλακιωτάκης: Προχωρά η αξιοποίηση του λιμανιού στο Ηράκλειο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις αναπτυξιακές προοπτικές του Λιμανιού στο Ηράκλειο του οποίου η αξιοποίηση μόλις ολοκληρωθεί  θα αλλάξει την εικόνα της πόλης συνολικά αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλία κατά την σημερινή του  επίσκεψη στο Ηράκλειο και τις επαφές που είχε με στελέχη του ΟΛΗ

 

  • Έργα 1 δισ. ευρώ για νησιωτικές περιοχές ανακοίνωσε από το Ηράκλειο ο Γ. Πλακιωτάκης

Σε ένα ευρύ αναπτυξιακό μέτωπο που έχει αναπτύξει το υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το οποίο περιλαμβάνει νέες δραστηριότητες σχετικά με έργα και μελέτες ύδρευσης στον νησιωτικό χώρο, με χρηματοδοτήσεις που έχουν διασφαλιστεί και ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, αναφέρθηκε ο υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης από το Ηράκλειο.

Ο υπουργός Ναυτιλίας είχε επαφές με τη διοίκηση και στελέχη του Οργανισμού Λιμένος και του Λιμεναρχείου, βάζοντας στο επίκεντρο την αξιοποίηση του Λιμένα Ηρακλείου τονίζοντας ότι είναι εξέλιξη η δεύτερη φάση του σχετικού διαγωνισμού 

Παράλληλα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας  σημειώνοντας  ότι με την αναβάθμιση των υποδομών «το λιμάνι θα καταστεί κόμβος home porting».

Ο κ. Πλακιωτάκης επίσης ανέφερε επίσης ότι από το 2019 μέχρι σήμερα οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί πάνω από 80% και σημείωσε ότι «αυτό οφείλεται κυρίως στους άντρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News