7η ΥΠΕ: Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία για την επίθεση στον γιατρό στο Κέντρο Υγείας Μοιρών

Κρήτη
7η ΥΠΕ: Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία για την επίθεση στον γιατρό στο Κέντρο Υγείας Μοιρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μηνυτήρια αναφορά υποβλήθηκε στην εισαγγελία Ηρακλείου την Τετάρτη

Μηνυτήρια αναφορά υπέβαλλε η 7η ΥΠΕ για το θλιβερό περιστατικό που έλαβε χώρα στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και το οποίο είχε ως συνέπεια και τον τραυματισμό ενός γιατρού, από τον συνοδό ασθενούς με πρόβλημα σακχάρου.

Η μηνυτήρια αναφορά, όπως έγινε γνωστό, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Ηρακλείου την Τετάρτη, με απόφαση του διοικητή, ώστε να αναζητούν τα αίτια και οι συνθήκες και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες. Στη μηνυτήρια αναφορά της 7ης Υ.Π.Ε περιλαμβάνεται η αναφορά του Κέντρου Υγείας Μοιρών για τις συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκε ο γιατρός.

Σημειώνεται ότι το θλιβερό περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο κ. Δημήτρης Αγαπίου με ανάρτησή του στο Facebook το είχε προαναγγείλει από χθες, υποστηρίζοντας την διαφύλαξη και προστασία των χώρων υγείας, αλλά κυρίως τον σεβασμό προς όλες και όλος τους ευρισκόμενους στις μονάδες υγείας.

Ακολουθεί η ανάρτηση του υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Αγαπίου:

«Αναγνώριση και εκτίμηση προς τους Γιατρούς, Νοσηλευτές και όλους τους Υγειονομικούς μας, ευαισθησία στις ανάγκες των ασθενών μας, διαφύλαξη και προστασία των χώρων Υγείας, αλλά κυρίως ΣΕΒΑΣΜΌΣ προς όλες και όλους τους ευρισκόμενους στις μονάδες Υγείας μας είναι στοιχειώδεις κανόνες, στοιχεία συμπεριφοράς αδιαπραγματευτα για όλους εμάς.

Η ΥΠΕ Κρήτης επιδιώκει και θα διαφυλάξει τα προαναφερόμενα και θα προτάξει όλα τα νόμιμα μέσα, μέχρι τέλους, έως ότου τα εμπεδώσει και ο τελευταίος ενστερνιστής απολίτιστων τακτικών.

Μετά το εξιτήριο που πήρε από το Νοσοκομείο ο Γιατρός μας,  μπορώ να του ευχηθώ περαστικά και εύκολη ανάρρωση αγαπητέ συνάδελφε!

Σχετικό Δελτίο Τύπου:

Η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης καταδικάζει απερίφραστα την επιθετική συμπεριφορά και πράξη από Πολίτη προς Ιατρό του Κέντρου Υγείας Μοιρών, ο οποίος βρισκόταν σε ώρα εφημερίας, ως απαράδεκτες ενέργειες και σε κάθε περίπτωση μη αποδεκτές.

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και όλοι οι Υγειονομικοί μας συντάσσονται στο πλευρό του Ιατρού μας.

Η Διοίκηση θα ασκήσει και θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια».

Υπενθυμίζεται ότι πρωταγωνιστές του περιστατικού ήταν δύο άτομα νεαρής ηλικίας με τον έναν από τους δύο να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το σάκχαρο του και η κατάσταση του ήταν τέτοια που ο γιατρός εκτίμησε ότι θα έπρεπε να παραμείνει, όπως αναφέρθηκε, κρίνοντας ότι έπρεπε να ρυθμιστεί το ζάχαρό του, ώστε να μην θέσει την ζωή του σε κίνδυνο, πριν φύγει από το Κέντρο Υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News