Ελλείψεις φαρμάκων: «Σοβαρές και πρωτόγνωρες», είπε στην ΚΡΗΤΗ TV ο Δημήτρης Αλιμπέρτης - Πότε επανέρχεται η ισορροπία

Κρήτη
Ελλείψεις φαρμάκων: «Σοβαρές και πρωτόγνωρες», είπε στην ΚΡΗΤΗ TV ο Δημήτρης Αλιμπέρτης - Πότε επανέρχεται η ισορροπία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστια ανασφάλεια σε ασθενείς και φαρμακοποιούς εξακολουθούν να προκαλούν οι ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά, με το φαινόμενο -που έχει παγκόσμιες διαστάσεις- να χαρακτηρίζεται ως πρωτόγνωρο τουλάχιστον για τα τελευταία χρόνια

 

  • Ανασφάλεια σε ασθενείς και φαρμακοποιούς λόγω έλλειψης φαρμάκων
  • Ο γενικός διευθυντής του ΣΥΦΑΚ Δ. Αλιμπέρτης στην ΚΡΗΤΗ TV
  • Καλύτερη η εικόνα στην Κρήτη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα
  • Ποιος ο ρόλος του ΣΥΦΑΚ στην βελτίωση της κατάστασης
  • Πολυπαραγοντικό το θέμα των ελλείψεων φαρμάκων διεθνώς

Ως σοβαρές και πρωτόγνωρες -για τα τελευταία χρόνια- χαρακτηρίζει ο γενικός διευθυντής του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης, Δημήτρης Αλιμπέρτης, τις ελλείψεις φαρμάκων που παρατηρούνται αυτή την περίοδο στην ελληνική αγορά και που προκαλούν τεράστια ανασφάλεια σε ασθενείς και φαρμακοποιούς. 

Ο κ. Αλιμπέρτης μιλώντας στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV «Κρήτη Σήμερα» και στον Νίκο Παναγιωτόπουλο, εκτίμησε ότι η κατάσταση σε επίπεδο Κρήτης είναι πολύ καλύτερη συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα, τονίζοντας ότι ένας από τους λόγους είναι το ότι ο ΣΥΦΑΚ δεν ασχολείται με την εξαγωγή των φαρμάκων αλλά τα διοχετεύει στην εγχώρια αγορά τηρώντας τις ισορροπίες που απαιτούνται ως προς τις ποσότητες. 

Επιπλέον ο γενικός διευθυντής του ΣΥΦΑΚ αναφέρθηκε και στους παράγοντες που δημιούργησαν την «λαίλαπα» των ελλείψεων, αρχής γενομένης, όπως είπε, με το πρόβλημα στις πρώτες ύλες, στα υλικά συσκευασίας, στις μεταφορές αλλά και στις λοιμώξεις που προέκυψαν μετά καραντίνας εποχή. 

Εκτίμηση του Δημήτρη Αλιμπέρτη είναι πως το φαινόμενο των ελλείψεων θα είναι προσωρινό, με την κανονικότητα να επανέρχεται σταδιακά στην αγορά τουλάχιστον για πολλές κατηγορίες φαρμάκων. Ενώ υπογράμμισε την ανάγκη λήψης δύσκολων, όπως τόνισε, μέτρων - μεταξύ των οποίων και η αύξηση της τιμής κάποιων φθηνών σκευασμάτων - για να επέλθει η ισορροπία σε όλους τους παράγοντες που εμπλέκονται στο κεφάλαιο φάρμακα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News