Απάτη - «μαμούθ»: Ενώπιον ανακρίτριας πατέρας και γιοι για το Μηχανολογικό

Κρήτη
Απάτη - «μαμούθ»: Ενώπιον ανακρίτριας πατέρας και γιοι για το Μηχανολογικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασφαλείς νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως η Περιφέρεια Κρήτης προβάλει σε αυτή τη φάση το επιχείρημα ότι την ενδιαφέρει η «ηθική αποκατάστασή της» και όχι η οικονομική, κάτι βεβαίως θεμιτό αλλά ταυτοχρόνως και περίεργο, αφού δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στα ταμεία της “χαμένο” χρήμα

Για σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, έχει οριστεί να εμφανιστούν ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου τα δύο αδέρφια και ο πατέρας τους, που φέρονται να εμπλέκονται στην κομπίνα ολκής ύψους... 840.000 ευρώ, που είχε στηθεί σε βάρος του Μηχανολογικού της Περιφέρειας Κρήτης από ιδιωτικό γραφείο διεκπεραίωσης μεταβιβάσεων οχημάτων στο Ηράκλειο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα έγινε σε βάθος δεκαετίας και βρίσκονται αντιμέτωποι οι κατηγορούμενοι με τιμωρητέες πράξεις από το 2011!

Οι τρεις εν λόγω κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν προπαραμονή Χριστουγέννων ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους, προκειμένου να απολογηθούν για τις κακουργηματικές κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί.

Έλαβαν όμως και τρίτη προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα Δευτέρα, προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση ώστε να δρομολογηθεί η αποκατάσταση της όποιας ζημίας προκλήθηκε σε βάρος της Περιφέρειας Κρήτης. Ασφαλείς νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως η Περιφέρεια Κρήτης προβάλει σε αυτή τη φάση το επιχείρημα ότι την ενδιαφέρει η «ηθική αποκατάστασή της» και όχι η οικονομική, κάτι βεβαίως θεμιτό αλλά ταυτοχρόνως και περίεργο, αφού δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στα ταμεία της “χαμένο” χρήμα!

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τις γιορτές, εκτός από τον πατέρα και τους δύο γιους, είχαν εμφανιστεί στην ανακρίτρια άλλοι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση. Πρόκειται για εργαζόμενη στο επίμαχο γραφείο, έναν υπάλληλο του Μηχανολογικού κι έναν πολίτη. Και οι τρεις είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους: Μόνο στη γυναίκα που εργαζόταν στο γραφείο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει για την υπόθεση πριν από μερικές εβδομάδες η Αστυνομία αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι «μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα, την αξιοποίηση πληροφοριών, στοιχείων και ειδικών ανακριτικών πράξεων και με τη συνδρομή ειδικών πραγματογνωμόνων διορισθέντων από την Περιφέρεια Κρήτης, προέκυψε ότι τρεις ημεδαποί, οι οποίοι διατηρούν γραφείο διεκπεραίωσης υποθέσεων στο Ηράκλειο, και μία ημεδαπή εργαζόμενη σε αυτό ενεργούσαν ως κατ’ εξουσιοδότηση διεκπεραιωτές πράξεων έκδοσης άδειας (ταξινόμησης) ή μεταβίβασης κυριότητας οχημάτων στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Από τους πελάτες τους συγκέντρωναν τα απαραίτητα έγγραφα και το αντίστοιχο ποσό (τέλος έκδοσης) που προβλέπεται για την έκδοση αδειών και μεταβίβαση αδειών κυκλοφορίας οχημάτων, και λάμβαναν και τη σχετική τους αμοιβή.

Εν συνεχεία, αντί να καταβάλλουν το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία χρηματικό ποσό για τις κατά περίπτωση υποθέσεις, προέβαιναν σε κατάθεση μικρότερου ποσού, πραγματοποιώντας συναλλαγή μέσω μηχανήματος αυτόματης συναλλαγής, και παραποιούσαν την εκτυπωμένη απόδειξη συναλλαγής, ώστε να εμφαίνεται το προβλεπόμενο ποσό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News