Η θέση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την επέκταση χωρικών υδάτων στην Κρήτη - «Κλείνει το μάτι» στην ελληνική πλευρά

Κρήτη
Η θέση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την επέκταση χωρικών υδάτων στην Κρήτη - «Κλείνει το μάτι» στην ελληνική πλευρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ραγδαίες εξελίξεις για τα ελληνοτουρκικά - Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν σταματά να απαντά σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από τα ελληνοτουρκικά ζητήματα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να απαντά διαρκώς στις τουρκικές προκλήσεις. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με παρέμβασή του τοποθετείται αναφορικά με την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων 12 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έστειλε το μήνυμα ότι οι διαφορές αυτές πρέπει να επιλύονται με βάση το Διεθνές Δίκαιο, έμμεσα όμως «κλείνει το μάτι» προς την ελληνική μεριά, σύμφωνα με το MEGA.

Σημαντικό γεγονός είναι ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιλέγει να τοποθετείται με δηλώσεις οι οποίες είναι πάντα στο πλαίσιο της πολιτικής των ίσων αποστάσεων. Με τα θέματα ερμηνεύονται και από τις δύο πλευρές έτσι ώστε να μην δυσαρεστηθεί και η Τουρκία.

Παράλληλα ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, προέβη σε μία δήλωση σε «σκληρή» γλώσσα, εναντίον του τούρκου προέδρου Ερντογάν για το γεγονός ότι απείλησε με τον νέο τουρκικό πύραυλο «Typhoon» να χτυπήσει την Αθήνα, αναφέροντας πως «είναι απαράδεκτο μία χώρα σύμμαχο του ΝΑΤΟ να απειλεί μία άλλη συμμαχική χώρα».

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News