Αποκάλυψη για τα τροχόσπιτα στον Καρτερό: "Μπήκαν σε προτεραιότητα να εκδιωχθούν ενώ δεν ήταν η σειρά τους..." (βίντεο)

Κρήτη
Αποκάλυψη για τα τροχόσπιτα στον Καρτερό: "Μπήκαν σε προτεραιότητα να εκδιωχθούν ενώ δεν ήταν η σειρά τους..." (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως είπε η ειδική γραμματέας της ΑΔΚ Μαρία Κοζυράκη, αυτά τα πρωτόκολλα ήταν σε προτεραιότητα στον αριθμό 20. Δε διέψευσε όμως κάτι που είναι ολοφάνερο. Ότι, λόγω των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Καρτερό, εκδόθηκαν και τα υπόλοιπα πρωτόκολλα στον Καρτερό και δεν προχώρησαν πάρα πολλές κατεδαφίσεις που είχαν προτεραιότητα σε πολλές τουριστικές περιοχές του νομού Λασιθίου, κυρίως στον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα!

Η ειδική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Ελεύθερο Σημείο» με τον Λευτέρη Συμβουλάκη στην Κρήτη TV πέταξε "βόμβες" για πολλά ζητήματα της Κρήτης.

Η κ. Κοζυράκη ανέφερε ουσιαστικά ότι της ζητήθηκε να παρακάμψει άλλα πρωτόκολλα κατεδαφίσεων αυθαιρέτων προκειμένου να προτεραιοποιηθούν οι εκκαθαρίσει των τροχόσπιτων στον Καρτερό που βρίσκονταν σε προτεραιότητα 20 από τα συνολικά 400 πρωτόκολλα. Αυτό έγινε με παρέμβαση της Γ.Γ Αθλητισμού και του Δήμου Ηρακλείου ώστε τα πρωτόκολλα των τροχόσπιτων να έρθουν μπροστά και να εκτελεστούν πριν από άλλα πρωτοκολλα που είχαν προτεραιότητα επειδή κατασκευάζονταν οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή. Έτσι έμειναν ανεκτέλεστα πρωτόκολλα ΄που έχουν να κάνουν με παράνομα ξενοδοχεία στον αιγιαλό όπως στην Ελούντα, την Ανάληψη Χερσονήσου, την Ιεράπετρα, την Αμμουδάρα Αγίου Νικολάου, το Ηράκλειο και αλλού. Εν συνεχεία ήρθε η αναστολή των κατεδαφίσεων από την κυβέρνηση και δεν πρόλαβαν να τα εκκαθαρίσουν.

«Ενώ υπάρχουν πάρα πολλά πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων στις παραλίες και τον αιγιαλό της Κρήτης, αυτά δεν εκτελούνται γιατί πολιτικά υπάρχει αναστολή εκτέλεσης αυτών των πρωτοκόλλων»! Για την Κρήτη βρίσκονται σε εκκρεμμότητα 400. Σύμφωνα με την ίδια, οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης που ανέστειλε τις κατεδαφίσεις αναφέρονται σε οικονομικούς λόγους συμφέροντος από τον τουρισμό.

«Έχουμε έτσι δύο χρόνια αναστολών, για να μην πληγούν τα οικονομικά συμφέροντα από τον τουρισμό», όπως είπε. Κι ενώ τα πρωτόκολλα είναι πάνω από 400, «είχαμε περίπου 1.200.000 ευρώ και είχαμε υπολογίσει ότι θα μπορούσαμε να εκτελούσαμε 120 με 150 πρωτόκολλα».

Τι έγινε όμως με τα χρήματα αυτά; «Στο μεσοδιάστημα, εκτελέσαμε την εκκαθάριση ενός τμήματος της πρώην αμερικανικής Βάσης στις Γούρνες και τον Καρτερό».

Για τον Καρτερό, δε, η Μαρία Κοζυράκη αποκάλυψε: «Έγινε σε δύο τμήματα. Εμείς εκτελούμε εκεί πρωτόκολλα της Πολεοδομίας. Είναι πρωτόκολλα που εξέδωσε η Πολεοδομία Ηρακλείου, τα οποία είχαν τελεσιδικήσει, γιατί οι άνθρωποι είχαν προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων το 2018. Αυτά τα πρωτόκολλα προς το βόρειο τμήμα ήταν αυτά που εκτελέσαμε πρώτα. Δεν ήταν η πιο δύσκολη κατεδάφιση. Δεν υπήρξαν πολιτικές αντιδράσεις»...

Γιατί όχι όμως σε όλη την περιοχή; Όπως είπε, αυτά τα πρωτόκολλα ήταν σε προτεραιότητα στον αριθμό 20. Δε διέψευσε όμως κάτι που είναι ολοφάνερο. Ότι, λόγω των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Καρτερό, εκδόθηκαν και τα υπόλοιπα πρωτόκολλα στον Καρτερό και δεν προχώρησαν πάρα πολλές κατεδαφίσεις που είχαν προτεραιότητα σε πολλές τουριστικές περιοχές του νομού Λασιθίου, κυρίως στον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News