Ξεχωριστός ο Καθαγιασμός των υδάτων στις λαβωμένες από τις θεομηνίες περιοχές της Κρήτης (βίντεο)

Κρήτη
Ξεχωριστός ο Καθαγιασμός των υδάτων στις λαβωμένες από τις θεομηνίες περιοχές της Κρήτης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Αγία Πελαγία, στα νερά που χάθηκαν δυο άνθρωποι, η τελετή καθαγιασμού έγινε σε κλίμα συγκίνησης και πόνου, καθώς οι μνήμες από τη θεομηνία ήταν νωπές - Το ίδιο συγκηνητικό κλίμα και στη Σητεία όπου πλήθος πολιτών κατέκλυσε το λιμάνι

Δυόμιση μήνες από τη θεομηνία που άφησε πίσω της απώλειες, πόνο και πληγές, στην Αγία Πελαγία και τη Σητεία η τελετή καθαγιασμού των υδάτων είχε το δικό της ξεχωριστό συμβολισμό, με την ευχή οι περιοχές αυτές να μη βιώσουν ξανά τέτοιες δραματικές στιγμές. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στις τελετές, ανταλλάσσοντας ευχές για υγεία και ευημερία. Στην Αγία Πελαγία το σταυρό έπιασε μια 8χρονη ενώ στη Σητεία οι βουτηχτάδες με συγκίνηση παρέδωσαν στα χέρια του Μητροπολίτη Κύριλου το σταυρό.

Πριν καν προλάβουν να ξεχαστούν οι μαύρες ημέρες της θεομηνίας του περασμένου Οκτώβρη που άφησαν πίσω τους θύματα, απώλειες και βαθιές πληγές, ο καθαγιασμός των υδάτων ανήμερα των Θεοφανίων σήμερα, είχε το δικό του συμβολισμό στις δύο περιοχές που βίωσαν τον εφιάλτη.

Στην Αγία Πελαγία, στα νερά που χάθηκαν δυο άνθρωποι, η τελετή καθαγιασμού έγινε σε κλίμα συγκίνησης και πόνου, καθώς οι μνήμες από τη θεομηνία ήταν νωπές.

Μέσα στο νερό για να πιάσουν το σταυρό βούτηξαν μικροί και μεγάλοι, ανάμεσά τους και η μικρή Μαρία Κυπαράκη που παρέλαβε έναν χρυσό σταυρό ως δώρο από το δήμαρχο Μαλεβιζίου.

Το ίδιο συγκηνητικό κλίμα και στη Σητεία όπου πλήθος πολιτών κατέκλυσε το λιμάνι.

Στα παγωμένα νερά το σταυρό βούτηξαν για να πιάσουν κολυμβητές που χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο και αντάλλαξαν ευχές με το Μητροπολίτη Κύριλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News