Ορθόδοξος Λόγος: Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός

Κρήτη
Ορθόδοξος Λόγος: Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ζωή και το έργο του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στην ΚΡΗΤΗ-ΤV και στην εκπομπή Ορθόδοξος Λόγος

 Στις 4 Ιανουαρίου κάθε έτους η Εκκλησία μας τιμά και πανηγυρίζει την μνήμη του Όσιου Νικηφόρου του Λεπρού.

Ο Όσιος είναι ένας σύγχρονος Άγιος με καταγωγή από την Κρήτη. Γεννήθηκε σ’ ένα ορεινό χωριό των Χανίων, στο Σηρικάρι. Προσβλήθηκε από την νόσο του Χάνσεν (της γνωστής λέπρας), με αποτέλεσμα να περάσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής του κατάκοιτος, με πληγές και πόνους. Ωστόσο, μέσω της προσευχή του ο Θεός του έδινε θαυμαστή δύναμη στην ψυχή του, ώστε δεν γόγγυζε ποτέ και διέθετε μεγάλη υπομονή στην φοβερή ασθένειά του. Τα μάτια του ήταν ερεθισμένα, η όραση του ελάχιστη, είχε αγκυλώσεις στα χέρια και παράλυση στα κάτω άκρα. Παρ’ όλα αυτά, η χάρις του Θεού φαινόταν στο ιλαρό και ειρηνικό πρὀσωπό του εώς το τέλος της επίγειας ζωής του, ενώ μετά θάνατον τα λείψανά του ευωδιάζουν και παρηγορούν πλήθος ανθρώπων που επικαλούνται την βοήθειά του.

Στην εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 8 Ιανουαρίου 2023 προβάλλεται η θαυμαστή ζωή του Οσίου Νικηφόρου, ως πηγή ελπίδας στις δυσκολίες μιας ασθένειας και στις ποικίλες δυσκολίες της ζωής μας.

Αυτά τα ζητήματα συζητά η ζωντανή εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV «Ορθόδοξος Λόγος», την Κυριακή 30 Οκτωβρίου και ώρες 16:30'-17:20', πάντοτε με την ευλογία, αγάπη και προτροπή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, κ.κ. Ευγενίου.

Στην παρουσίαση της εκπομπής ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, κ. Ιωάννης Λίλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News