Κρήτη: Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τους «5» με τη φυτεία μαμούθ - Απολογούνται την Τρίτη

Κρήτη
Κρήτη: Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τους «5» με τη φυτεία μαμούθ - Απολογούνται την Τρίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος - Για ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού. Με προσδοκώμενο όφελος το οποίο υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ

Την Τρίτη ορίστηκαν οι απολογίες των μελών της εγκληματικής ομάδας που ενέχονται στην υπόθεση της φυτείας μαμούθ σε θερμοκήπιο που αποκάλυψε η Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων ασκήθηκαν διώξεις.

Για ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού. Με προσδοκώμενο όφελος το οποίο υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ.

Ακόμη κατά περίπτωση μέλη της ομάδας κατηγορούνται για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Το χρονικό

Tο πρωί της Πέμπτης 5 Ιανουαρίο η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση η οποία οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και εξελίχθηκε σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο., έφερε τη σύλληψη πέντε (5) ατόμων (3 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί) -μέλη ομάδας που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και την κατοχή και διακίνηση κάνναβης κατηγορουμένων για σύσταση εγκληματικής ομάδας και παραβάσεις Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και κατά περίπτωση παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για την αποδόμηση εγκληματικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και διακίνησης ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, αναφορικά με τη δράση ομάδας, δραστηριοποιούμενης στην καλλιέργεια κάνναβης και τη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα σε θερμοκήπιο σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου όπου βρέθηκαν να καλλιεργούνται επιμελώς δύο φυτείες κάνναβης αποτελούμενες συνολικά με επτακόσια σαράντα τέσσερα (744) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο θερμοκήπιο ο οποίος χρησιμοποιείτο ως αποξηραντήριο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τριάντα κιλά και εκατόν πενήντα γραμμάρια (30.150) ακατέργαστης κάνναβης. Στον ανωτέρω χώρο βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι αλλοδαποί.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των ημεδαπών, βρέθηκαν και κατασχεθήκαν συνολικά:

9 Κυνηγετικά όπλα,

23 φυσίγγια,

3 κινητά τηλέφωνα και

το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία οχήματα ως μέσα διάπραξης παράνομων ενεργειών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου και λοιπών Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News