Χρυσοπηγή: Αυτές είναι οι σπηλιές των χανσενικών που έγιναν... Airbnb - Με καφενεδάκι και τζακούζι (photo, vid)

Κρήτη
Χρυσοπηγή: Αυτές είναι οι σπηλιές των χανσενικών που έγιναν... Airbnb - Με καφενεδάκι και τζακούζι (photo, vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει ο δρόμος για εναλλακτικού τύπου διακοπές στις Σπηλιές της Χρυσοπηγής, όπου για 187 χρόνια διέμεναν οι χανσενικοί ασθενείς, πριν πάρουν τον δρόμο για τη Σπιναλόγκα

Νέες προοπτικές ανάπτυξης ανοίγονται στη Χρυσοπηγή ή αλλιώς τη Μεσκινιά, όπου για 187 χρόνια έζησαν οι λεπροί, στεγάζοντας τον πόνο και το όνειρα τους από τα μέσα του 18ου αιώνα.

Στη συνοικία με τα στενά σοκάκια, δημότης υλοποίησε έναν στόχο ζωής. Τη μετατροπή των σπηλιών σε δωμάτια με τζακούζι, τα οποία θα νοικιάζει σε τουρίστες που επιθυμούν να κάνουν εναλλακτικού τύπου διακοπές στις σπηλιές, οι οποίες μάλιστα απέχουν λίγα μέτρα από το κέντρο του Ηρακλείου. Ο ίδιος μπαίνει δυναμικά στον χώρο του τουρισμού, μέσω της πλατφόρμας τύπου Airbnb , εκφράζοντας τη βεβαιότητά του, ότι το όλο σκηνικό θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες.

Σπηλιές που διαμορφώθηκαν σε δωμάτια με τζακούζι, τα οποία θα νοικιάζουν τουρίστες μέσω της πλατφόρμων βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως το Airbnb. Πριν από 20 χρόνια, ο κ. Μανόλης Γιανναδάκης αγόρασε αυτές τις σπηλιές, προκειμένου να τις αξιοποιήσει μελλοντικά. Ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού «φρέναρε» τα σχέδια του, τα οποία τους τελευταίους μήνες, μετά από προσωπική εργασία, κατάφερε να ολοκληρώσει, διαμορφώνοντας τις σπηλιές σε δωμάτια, τα οποία θα νοικιάζει σε επισκέπτες.

Δείτε εικόνες

Ο κ. Γιανναδάκης μας ξενάγησε στις σπηλιές, οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες και για χαλαρωτικές στιγμές στο τζακούζι, με τους επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και για την ιστορία των λεπρών. Το καφενείο των Λεπρών μετατράπηκε σε δωμάτιο, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες με τον φούρνο ο οποίος παραμένει στη θέση του για περισσότερα από 300 χρόνια.

Ο κ. Γιανναδάκης φιλοδοξεί οι πέντε σπηλιές, όπου η θερμοκρασία στο εσωτερικό τους αγγίζει τους 18 βαθμούς Κελσίου, να είναι έτοιμες λίγο πριν από τη νέα τουριστική σεζόν. Ο ιδιοκτήτης ξενάγησε την κάμερα της «Νέας Κρήτης» στις σπηλιές και τους χώρους, όπου ετοιμάζεται να στήσει υπαίθριο καφενέ και τζακούζι σε σπηλιά. Στόχος του είναι οι τουρίστες να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία διαμονής, αλλά και να μάθουν την ιστορία του τόπου.

Πολύ σύντομα τα στενά σοκάκια της Χρυσοπηγής θα αποκτήσουν ζωή από τουρίστες οι οποίοι θα κάνουν διακοπές στις σπηλιές οι οποίες απέχουν λίγα μέτρα από την καρδιά του Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News