Ηράκλειο: Ξεπέρασε το 2019, αγγίζοντας το ιστορικό «χρυσό» 2018 η τουριστική σεζόν (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Ξεπέρασε το 2019, αγγίζοντας το ιστορικό «χρυσό» 2018 η τουριστική σεζόν (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήδη τα σλοτς έχουν εξαντληθεί, όπως ανέφερε ο Αερολιμενάρχης του Αεροδρομίου Ηρακλείου, ο οποίος πρόσθεσε ότι με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία για το 2022 ο αερολιμένας κατέγραψε συνολικά, περίπου 8 εκατομμύρια κινήσεις

Την αισιοδοξία τους εκφράζουν τουριστικοί παράγοντες του νησιού, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου που όπως όλα δείχνουν διαδέχεται με την ίδια δυναμική, μια χρονιά όπως το 2022 που οι αριθμοί έφτασαν και ξεπέρασαν το 2019 και την προ κορωνοϊού εποχή. Ήδη τα σλοτς έχουν εξαντληθεί, όπως ανέφερε ο Αερολιμενάρχης του Αεροδρομίου Ηρακλείου, ο οποίος πρόσθεσε ότι με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία για το 2022 ο αερολιμένας κατέγραψε συνολικά, περίπου 8 εκατομμύρια κινήσεις. Την ίδια στιγμή, ανησυχία αποτελεί παρά την αισιοδοξία, το γεγονός της αύξησης των πακέτων, όπως σημείωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ηρακλείου, γνωστοποιώντας σε κάθε περίπτωση ότι οι προκρατήσεις από Αγγλία και Γερμανία, ήδη κινούνται πολύ δυναμικά.

Ξεπέρασε τα νούμερα του 2019 και πλησίασε τα νούμερα της χρονιάς ρεκόρ για τον τουρισμό στην Κρήτη που ήταν το 2018. Τα στοιχεία για τις κινήσεις αφίξεων και αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης για το 2022 αποτυπώνουν την επαναφορά στην προ κοβιντ εποχή και μάλιστα με ιδιαίτερο δυναμισμό.

Οι κινήσεις εσωτερικού ανήλθαν στο 1.235.374 ενώ του εξωτερικού στα 6.827.518. Συνολικά δηλαδή αφίξεις και αναχωρήσεις μέσα στο 2022 έφτασαν τα 8.062.892, αυξημένες κατά τρία τοις εκατό από το 2019 και πολύ κοντά στο 2018 που θεωρήθηκε ως η χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό στο νησί.

Αν και διανύουμε τις πρώτες κιόλας ημέρες του 2023 εντούτοις οι προβλέψεις για τη νέα τουριστική σεζόν μάλλον είναι άκρως αισιόδοξες, με τα σλοτς ήδη να έχουν εξαντληθεί από τις εταιρείες που ζητούν συγκεκριμένες ώρες της ημέρας αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών.

Και στο μέτωπο των προκρατήσεων αν και αυτές επί της ουσίας δείχνουν στα τέλη Φεβρουαρίου την δυναμική τους, όλα φαίνεται ότι κυλούν το ίδιο δυναμικά, με την Αγγλία και την Γερμανία να έχουν και φέτος την πρωτιά.

Αστάθμητος παράγοντας που καλλιεργεί μια ανησυχία, τονίζουν οι ξενοδόχοι είναι ο οικονομικός. Αν θα διαθέσουν δηλαδή χρήματα για να ταξιδέψουν εν μέσω ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας τελικά οι ευρωπαίοι, σε συνδυασμό με την αύξηση από 10-15% στα πακέτα που έχουν ζητήσει τα ξενοδοχεία και σε αυτό το ποσό η έξτρα αύξηση των εισιτηρίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News