Κρήτη

ΠΑΓΝΗ: «Ήρθαν δήθεν για περίθαλψη και μου έκαναν ράπιντ» αποκαλύπτει η γιατρός για την έφοδο στο σπίτι της (vid)

Η καθηγήτρια αναισθησιολογίας ξεδιπλώνει καρέ-καρέ, την προσβλητική και απαξιωτική διαδικασία, όπως είπε, στην οποία υποβλήθηκε όταν ο γιατρός εργασίας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, χτύπησε την πόρτα του σπιτιού της

Το κλίμα κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου ήταν αρκετά «εκρηκτικό». Το «παρών» έδωσε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια καθηγήτρια και διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, κ. Αλεξάνδρα Παπαϊωάννου, μια από τους γιατρούς που «ελέγχθηκαν» κατ’ οίκον υποβαλλόμενες σε rapid test.

Η αναισθησιολόγος ξεδιπλώνει την προσβλητική και απαξιωτική διαδικασία, όπως είπε, στην οποία υποβλήθηκε όταν ο γιατρός εργασίας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου χτύπησε την πόρτα του σπιτιού της. Η καταγγελία της κ. Παπαιωάννου και δύο ακόμη αναισθησιολόγων που υποβλήθηκαν στην ίδια διαδικασία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, με τη διοίκηση του ΠαΓΝΗ να καταγγέλεται για τρομοκρατία και απαξίωση των εργαζομένων. Η καθηγήτρια αναισθησιολογίας που βρέθηκε χθες στην έκτακτη συνεδρίαση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου επιβεβαίωσε όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ξεσηκώνοντας θυελλώδεις αντιδράσεις. 

Όπως είπε «επιτέλους νιώθω (σ.σ. αναφέρεται προφανώς στον ΙΣΗ) ότι υπάρχει ένας φορέας στον οποίο μπορούμε να βρούμε υποστήριξη, γιατί οι συνθήκες στο εργασιακό περιβάλλον είναι πολύ σημαντικές για οποιοσδήποτε ανθρωπο. Δεν μπορείς να είσαι ουτε παραγωγικός ούτε ευτυχισμένος σε ένα περιβάλλον που είναι εκφοβιστικό και τοξικό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ήρθαν δήθεν για ιατρική περίθαλψη. Αυτό έγραφε το έγγραφο»

Η κ. Παπαίωάννου αναφέρθηκε, πάντως, και στην κατ’ οίκον «επίσκεψη» που δέχθηκε. «Ήρθαν δήθεν για ιατρική περίθαλψη. Αυτό έγραφε το έγγραφο. Αλλά μου αναφέρθηκε ρητά ότι η εντολή που είχαν από τον διοικητή ήταν να μου κάνουν ένα ράπιντ τεστ, αγνοώντας το γεγονός ότι υπήρχε ηδη το θετικό αποτελεσμα του δικου μου ραπιντ τεστ αναρτημένο την πλατφόρμα του υπουργείου υγείας. Δεν έχω τιποτα να κρύψω! Υποβλήθηκα σε τεστ, το οποίο βγήκε πάλι θετικό! Δεν συμφωνώ με την ολη διαδικασία, με προσβάλλει, με απαξιώνει και ως γιατρό γιατί είναι σαν με ποινικοποιεί πως μπορώ να πιστοποιήσω ότι είμαι ασθενής. (…) Από την άλλη δεν είχα να κρύψω κάτι, ούτε να φοβηθώ να υποβληθώ ξανά σε τεστ!», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την αποκαλυπτική μαρτυρία της γιατρού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια