Κρήτη

Ηράκλειο: Ανάμεσα σε σκουπίδια και ποντίκια ζουν πάνω από 50 άστεγοι - Άθλιες συνθήκες διαβίωσης (εικόνες, βίντεο)

Ανάβουν μαγκάλια για να ζεσταθούν ενώ δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε νερό

Ανάμεσα στα σκουπίδια και στα ποντίκια διαμένουν δεκάδες άστεγοι σε παραπήγματα της πόλης του Ηρακλείου, με το πρόβλημα να επιδεινώνεται μετά το κλείσιμο  του προγράμματος «ESTIA» για τη φιλοξενία προσφύγων.

Ο τηλεοπτικός φακός της «ΚΡΗΤΗ ΤV» βρέθηκε σε παλιό βιομηχανικό κτίριο στην παραλιακή του Ηρακλείου, όπου εκεί μόλις πέφτει το σκοτάδι βρίσκουν καταφύγιο πάνω από 50 άστεγοι, με τις συνθήκες να είναι άθλιες.

Πάνω από 50 άστεγοι έχουν βρει καταφύγιο σε παλιό βιομηχανικό κτίριο στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, με τις συνθήκες να είναι άθλιες.

Πρόκειται για άστεγους από Αίγυπτο, Παλαιστίνη, Υεμένη, Μαρόκο και από άλλες χώρες ενώ στο επίμαχο εγκαταλελειμμένο ακίνητο βρήκαν καταφύγιο και ορισμένες οικογένειες προσφύγων, μετά το κλείσιμο του προγράμματος “ESTIA” για τη φιλοξενία προσφύγων σε διαμερίσματα.

Δίπλα στα σκουπίδια και στο σκηνικό ντροπής, προσπαθούν να επιβιώσουν, όπως ο Ιασίν ο οποίος βρίσκεται στο Ηράκλειο εδώ και 6 χρόνια, ωστόσο τους τελευταίους 3 μήνες διαμένει στο επίμαχο σημείο.

Ανάβουν μαγκάλια για να ζεσταθούν, με τους ίδιους να μην έχουν πρόσβαση ούτε σε νερό.  Ορισμένοι εξασφαλίζουν φαγητό από τα συσσίτια ενώ άλλοι προσπαθούν να επιβιώσουν κάνοντας λίγα μεροκάματα σε αγροτικές εργασίες και όχι μόνο.

Μια μεγάλη αγκαλιά στους άστεγους, προσφέροντας τους κουβέρτες, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης απλώνει η εθελοντική ομάδα « Θάλασσα Αλληλεγγύης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια