Παπαδόπουλος για τον σεισμό στο Λασίθι: «Δεν έχουμε περάσει την “κόκκινη γραμμή”»

Κρήτη
Παπαδόπουλος για τον σεισμό στο Λασίθι: «Δεν έχουμε περάσει την “κόκκινη γραμμή”»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν έχουμε περάσει την “κόκκινη γραμμή” αλλά χρειάζεται συνεχής αξιολόγηση», σημείωσε ο καθηγητής Γ. Παπαδόπουλος για τους σεισμούς που σημειώθηκαν νωρίτερα μέσα στην ημέρα σε Μεθώνη και στη θαλάσσια περιοχή της Νεάπολης

Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν σήμερα (2/1) σε Πελοπόννησο και Κρήτη. Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο υπάρχει μια γενικότερη δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα, ώστοσο τα μεγέθη δεν έχουν περάσει ακόμα «την κόκκινη γραμμή».

«Τις τελευταίες μέρες αναπτύσσεται μία δραστηριότητα στον θαλάσσιο χώρο, μερικά χιλιόμετρα βόρεια από την Νεάπολη του Λασιθίου με 2-3 σεισμούς μέχρι τώρα που είχαν μεγέθη 4 – 4,1 Ρίχτερ», είπε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος με αφορμή τον σημερινό σεισμό στην Κρήτη.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος, «είναι μία σεισμική πηγή η οποία το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται αρκετά δραστήρια. Προς το παρόν δεν έχουμε περάσει κάποια θα έλεγα κόκκινη γραμμή κινδύνου. Τώρα γίνονται απλώς κάποιοι σεισμοί αισθητοί.»

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «αν μεγαλώσει το μέγεθος, τότε μπορεί να αρχίσουμε να μπαίνουμε και στην περιοχή της βλαπτικότητας των σεισμών και όχι μόνο της αισθητότητας. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να έχουμε υπό παρακολούθηση και αυτή την περιοχή πέρα από τις άλλες που ήδη μας “ταλαιπωρούν” το τελευταίο διάστημα».

//--> //-->

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News