Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος για Ειρηναίο: «Η μνήμη του αλλοιώνεται, αλλά συνεχίζει να είναι διαυγής»

Κρήτη
Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος για Ειρηναίο: «Η μνήμη του αλλοιώνεται, αλλά συνεχίζει να είναι διαυγής»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος μιλώντας στην εκπομπή «Ελεύθερο Σημείο» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου τέως Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο

Στην εκπομπή «Ελεύθερο Σημείο», με τον Λευτέρη Συμβουλάκη, στη «ΚΡΗΤΗ TV» βρέθηκε καλεσμένος ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος όπου μεταξύ άλλων μίλησε και για τον προκάτοχό του, τον Αρχιεπίσκοπο τέως Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, τον οποίο χαρακτήρισε ως πατέρα όλων, ενώ περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, λέγοντας πως η μνήμη του αλλοιώνεται αλλά συνεχίζει να είναι διαυγής με το χαμόγελό του.

«Πολλοί άνθρωποι έρχονται καθημερινά και παίρνουν την ευλογία του. Ο άνθρωπος αυτός με τη σιωπή του λέει περισσότερα πράγματα απ’ ό,τι έλεγε ίσως όταν μιλούσε. Με το χαμόγελό του φανερώνει τη δύναμη ψυχής που έχει και την πνευματική εργασία που έχει κάνει εντός του. Και τώρα με τη λυτρωτική σημασία που έχει η ασθένειά του και αυτά που περνάει δύο χρόνια τώρα με την τραχειοστομία και γαστροστομία του, εκείνος δεν έχει χάσει το χαμόγελό του. Η διαύγειά του δεν τον έχει εγκαταλείψει, εκτός από κάποιες ώρες. Έχει το πρόβλημα στη μνήμη του. Η πάθηση είναι τέτοια που δεν τον βοηθάει. Θυμάται πρόσωπα. Επικοινωνεί με τα πρόσωπα. Είναι πατέρας όλων μας. Για μένα, ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος είναι καθημερινός έλεγχος στη συνείδησή μου», είπε.

Δείτε εδώ ολόκληρη την εκπομπή:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News