Ηράκλειο: Ανοίγει σήμερα η Εφορία μετά την καταστροφική πυρκαγιά - Πώς θα εξυπηρετείται ο κόσμος

Κρήτη
Ηράκλειο: Ανοίγει σήμερα η Εφορία μετά την καταστροφική πυρκαγιά - Πώς θα εξυπηρετείται ο κόσμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συνέπειες από την πυρκαγιά στη ΔΟΥ έχουν προκαλέσει αγωνία σε ουκ ολίγους φορολογούμενους, καθώς αρκετές προθεσμίες που εκπνέουν στο τέλος του έτους είναι πιθανό να μην καταστεί δυνατό να διευθετηθούν

Ανοίγει ξανά σήμερα Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, τις πύλες της η ΔΟΥ Ηρακλείου, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 20ής Δεκεμβρίου στο Τμήμα Εσόδων, και η οποία - όπως όλα δείχνουν - οφείλεται σε εμπρησμό. Εντούτοις, παρά την εκ νέου λειτουργία της ΔΟΥ, δε θα εξυπηρετούνται όλες οι περιπτώσεις των φορολογουμένων.

Η είσοδος στο κτήριο απαγορεύεται για λόγους ασφαλείας για το κοινό, ενώ η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων θα γίνεται στην είσοδο του κτηρίου. Όπως ανέφερε στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης, Νίκος Βαβουράκης, «δεν πρέπει να ανεβαίνει πάνω κοινό, γιατί οποιοσδήποτε έχει μια δύσπνοια, είτε υποβόσκουσα είτε όχι, μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα, οπότε έχουμε ετοιμάσει εδώ στην είσοδο δυο-τρεις θέσεις εργασίας για να υποδέχονται το κοινό οι υπάλληλοι (...). Ουσιαστικά θα δουλέψει με αυτοπρόσωπη παρουσία περίπου το 50% των υπαλλήλων από αύριο (σ.σ. σήμερα). Οι υπόλοιποι με τηλεργασία».

Πάντως, οι συνέπειες από την πυρκαγιά στη ΔΟΥ έχουν προκαλέσει αγωνία σε ουκ ολίγους φορολογούμενους, καθώς αρκετές προθεσμίες που εκπνέουν στο τέλος του έτους είναι πιθανό να μην καταστεί δυνατό να διευθετηθούν. Είτε πρόκειται για δωρεές, για μεταβιβάσεις και φορολογίες εισοδήματος, είτε για δικαιολογητικά για το ΕΣΠΑ, αρκετοί συμπολίτες μας βρίσκονται στο φάσμα του φόβου της απένταξης, ή της επιβολής μεγάλων προστίμων.

Η εν λόγω αγωνία των φορολογουμένων εντείνεται κι από το γεγονός ότι μέχρι χθες δεν είχε ανακοινωθεί κάποια παράταση από την αρμόδια ΑΑΔΕ. «Είναι μια σύνθετη κατάσταση και δεν έχουμε καταλάβει για ποιο λόγο και η ΑΑΔΕ δεν έχει ήδη προβεί στην ανακοίνωση των αναγκαίων παρατάσεων ούτως ώστε ο κόσμος να ηρεμήσει (...). Είναι αδύνατο και οι άνθρωποι που θα εργαστούν στη ΔΟΥ, πέρα από τις συνθήκες που από όσο γνωρίζω δεν είναι και οι καλύτερες ούτως ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν, να υλοποιήσουν το πλήθος των αιτημάτων που απαιτείται έως 30/12», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ηρακλείου Δημήτρης Χριστοφοράκης.

«(...) Για τον λόγο αυτό, κατά τις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας της ΔΟΥ, δε θα επιτρέπεται η είσοδος στο κοινό στα γραφεία της υπηρεσίας. Θα υπάρχουν όμως γραφεία υποδοχής στην κεντρική είσοδο του κτηρίου, για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, την παραλαβή φακέλων κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση, και για την αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας, θα ήταν προτιμότερο αυτές τις ημέρες η προσέλευση στη ΔΟΥ να αφορά μόνον επείγουσες υποθέσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων, που ζητά εκ των προτέρων την κατανόηση του κοινού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News