Βαρδάκης: «Να ενταχθούν οι χειριστές μηχανημάτων έργου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά»

Κρήτη
Βαρδάκης: «Να ενταχθούν οι χειριστές μηχανημάτων έργου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι σημειώνει σχετικά ο Ηρακλειώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για τους χειριστές μηχανημάτων έργου, προχώρησαν οι βουλευτές Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

Συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης επικαλείται τον ν. 3660/2008 άρθρο 4 παράγραφος 1 αναφορικά με την ένταξη των χειριστών μηχανημάτων έργου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και ζητά την αναδρομική εφαρμογή του για όσους δεν εντάχθηκαν λόγω ελλιπούς ενημέρωσης, καθώς επίσης και την αναγνώριση της προϋπηρεσίας από τον ιδιωτικό τομέα.

Επιπλέον, ζητά την κατάργηση του άρθρου 74, παράγραφος 1α του ν. 4982/2022 σύμφωνα με το οποίο ένα μηχάνημα 2,5 τόνων το οποίο σηκώνει 2,5 τόνους στα 10 μέτρα ύψους δεν χρειάζεται αδειοδότηση.

«Η κυβέρνηση οφείλει να αναγνωρίσει εμπράκτως την επικινδυνότητα του επαγγέλματος των χειριστών μηχανημάτων έργου και να καταργήσει επιτέλους το θανατηφόρο άρθρο 74, για το οποίο έχουμε επανειλημμένως παρέμβει κοινοβουλευτικά», υπογράμμισε ο κ. Βαρδάκης.

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν το σχετικό ψήφισμα και να τους ενημερώσουν για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News