ΟΛΗ: Θετικό προϋπολογισμό για το 2023 ενέκρινε το Υπουργείο Ναυτιλίας

Κρήτη
ΟΛΗ: Θετικό προϋπολογισμό για το 2023 ενέκρινε το Υπουργείο Ναυτιλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με αυτόν, το λιμάνι θα έχει έσοδα 8,34 εκατ. και έξοδα 8,32 εκατ., με τους υπολογισμούς θα έχουν γίνει σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών – ESA

Στην έγκριση του προϋπολογισμού του λιμένα Ηρακλείου για το 2023 προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με αυτόν, το λιμάνι θα έχει έσοδα 8,34 εκατ. και έξοδα 8,32 εκατ., με τους υπολογισμούς θα έχουν γίνει σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών – ESA.

Το λιμάνι του Ηρακλείου βρίσκεται περίπου στο κέντρο της βόρειας πλευράς του νησιού και για πολλά χρόνια εξυπηρετεί την μετακίνηση επιβατών, τουριστών και εμπορευμάτων.

Είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Κρήτης, ένα από τα βασικά λιμάνια εθνικής σημασίας και αποτελεί λιμένα του κεντρικού δικτύου του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (Trans – European Transport Networks).

Το λιμάνι εξυπηρετεί κάθε είδους εμπορευματική κίνηση, καθώς και επιβατική κίνηση ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας, ενώ διαθέτει υποδομές και για την εξυπηρέτηση σκαφών αναψυχής και αλιείας.

Το λιμάνι, όπως αναφέρεται στην έκθεση GREPORT 2022, διαθέτει πέντε προβλήτες με το συνολικό μήκος των κρηπιδωμάτων να ανέρχεται σε 4.466 μέτρα με το ωφέλιμο βάθος να κυμαίνεται από 9 έως 14,20 μέτρα.

Ο χερσαίος χώρος ανέρχεται σε 133.160 τ.μ. και ο βασικός μηχανολογικός εξοπλισμός του λιμένα αποτελείται από έξι γερανούς επί σιδηροτροχιών και τρεις αυτοκινούμενους γερανούς.

Σημειώνεται ότι το λιμάνι του Ηρακλείου βρίσκεται σε τροχιά ιδιωτικοποίησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News